İşadamının cesediyle 5 saat yolculuk yapmışlar

İzmir polisi tarafından, İzmir, İstanbul, Bursa, Hatay ve Muğla'da eşzamanlı olarak düzenlenen 'Piramit' operasyonu kapsamında, işadamı Sezai Rahmi Özden'in Bursa'da otomobil içinde öldürüldüğü, zanlıların aynı araçta cesetle İzmir'e kadar yolculuk yaptığı belirlendi.

İşadamının cesediyle 5 saat yolculuk yapmışlar
 

İzmir ' de yaklaşık 7 yıldır kayıp olan işadamı Ö ; zden ' in ö ; ldü ; rü ; lerek , Gaziemir ' de gö ; mü ; lmesi olayıyla ilgili olarak gö ; zaltına alınan 12 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi . İşadamının eski ç ; alışanı M . E . ile avukat T . T . ' nin elebaşılığını yaptığı suç ; şebekesinde , bulunan diğer kişilerin ağırlıklı olarak ö ; ldü ; rü ; len işadamının eski ç ; alışanları ve M . E . ' nin yakınları olduğu ö ; ğrenildi .

Emniyet Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; Kaç ; akç ; ılık ve Organize Suç ; larla Mü ; cadele Daire Başkanlığı , 2004 yılında ortadan kaybolun işadamı Sezai Rahmi Ö ; zden ' in , şirket hisselerinin nasıl el değiştirdiğini masaya yatırdı . İzmir Kaç ; akç ; ılık ve Organize Suç ; larla Mü ; cadele Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ile ortak yü ; rü ; tü ; len ç ; alışmalarda , Ege Metal demir Ç ; elik Fabrikası ' nın el değiştirme sü ; reci araştırıldı . Kaybolan ve ardından da ö ; ldü ; rü ; len işadamı Ö ; zden ' in , Ege Metal ' i bir bankadan kiralamasının ardından ayaklarından silahla vurulması , hem Ege Metal hem de Sö ; zden Demir Ç ; elik hisselerinin elinden alınması konuları detaylı olarak incelendi . Bu amaç ; la oluşturulan ö ; zel birim , 2 . 5 yıl boyunca gizli bir soruşturma yü ; rü ; ttü ; . Yapılan detaylı incelemeler sonunda , Sezai Rahmi Ö ; zden ' in eski ç ; alışanı olmasına karşın , belirtilen dö ; nemde bü ; tü ; n fabrikaların ortağı konumuna yü ; kselen zanlı M . E . ' nin bü ; tü ; n hisselerin ele geç ; irilmesi ve işadamının kaybolması sü ; recinde avukat T . T . ile birlikte suç ; ö ; rgü ; tü ; kurduğu iddia edildi .

M . E . ve T . T . ' nin , işadamını ö ; ldü ; rü ; p ardından tü ; m hisselerini zorla ü ; zerlerine geç ; irdikleri tespit edildi . Yapılan incelemede , işadamının ortadan kaybolmasının ardından M . E . , T . T . ve bu iki zanlının akrabalarının malvarlıklarında ciddi artışlar yaşandığı belirlendi . Kayıp işadamının kemiklerinin bulunması sonrası gö ; zaltına alınarak sorgulanan 12 zanlıdan bazılarının cinayeti tü ; m detaylarıyla polise anlatarak itiraf ettikleri ö ; ğrenildi . Zanlıların verdiği ifadelere gö ; re , işadamı Sezai Rahmi Ö ; zden ' in hisselerinin gayri yasal oluşumlar tarafından elinden alındığı , işadamının tehdit edildiği , İzmir ' e gelmediği belirlendi . Zanlılar M . E . ve T . T . , işadamı Ö ; zden ile Dilovası ' nda bulunan fabrikada hisselerin devriyle ilgili olarak toplantı yaptı . İddialara gö ; re , zanlılar burada Ö ; zden ' e , fabrikasının hisselerini zorla elinden aldığı iddiasıyla Erol Evcil ' den şikayetç ; i olmasını istedi . Ö ; zden ise bu isteği kabul etmedi . Bunun ü ; zerine M . E . ve T . T . , Ö ; zden ' in istedikleri gibi ifade vermesini sağlamak iç ; in iç ; eceğine ilaç ; koydu . Ardından da Ö ; zden ' in otomobiliyle İzmir ' e doğru yola ç ; ıktılar . İlacın etkisinin geç ; mesiyle işadamı Ö ; zden , Bursa ' nın Kemalpaşa ilç ; esi yakınlarında uyanarak kendisine geldi . Ö ; zden , iki zanlının elinden kurtulmak iç ; in ç ; aba sarf etti ancak zanlılar tabancayla Ö ; zden ' i kafasından vurarak ö ; ldü ; rdü ; . İşadamının cesedini arabanın bagajına koyan zanlılar , İzmir ' e gelene kadar 5 saat boyunca cesetle yolculuk yaptı .

İzmir ' in Gaziemir ilç ; esi Beyazevler semtinin ü ; st tarafında bulunan ormanlık alana gelen zanlılar burada tanınmaması iç ; in işadamının kafası ile kollarını kesti . Kıyafetlerini ç ; ıkardıkları cesedi orada gö ; men zanlılar , işadamının kafası ve kollarını ise Gü ; mü ; ldü ; r ' de denize attı . Zanlılar , olayda kullandıkları silah ile kendilerine ait diğer silahları da denize attıklarını sö ; yledi . Ö ; zden ' in kayıp olan otomobilini Uşak sınırında bir bö ; lgede yakan zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda , zanlılara ait silahların bulunması iç ; in denizde uzman ekipler tarafından arama yapılıyor . Zanlılardan T . T . , akciğer kanseri ve felç ; tedavisi iç ; in Atatü ; rk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' nde tutuluyor .

Zanlılar , işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken , ö ; ldü ; rü ; len işadamı Sezai Rahmi Ö ; zden ' in oğlu Sü ; leyman Ö ; zden , şebekenin elebaşı M . E . ' ye tepki gö ; sterdi .

( CİHAN )