Askerlerimiz şehit oluyor PKK'lı göstericiler halay çekiyor

Bir günde 7 şehidin verildiği Tokat'ta teröre her kesimden lanet yağarken, kendilerine Barış Grubu adı veren Kandil ve Mahmur'dan gelen PKK'lılar kent kent dolaşarak halkı selamlıyor.

Hükümet tarafından hazırlanan "Demokratik Açılım" sürecinde Mahmur ve Kandilden gelen ve kendilerini barış elçileri olarak adlandıran 7 kişilik grup, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine ziyarette bulundular.

AK Partinin sürdürmüş olduğu Demokratik Açılıma destek vermek amacıyla Kandil ve Mahmur geldiklerini ileri süren ve kendilerini barış elçileri olarak adlandıran, 7 kişilik grup Ceylanpınar ilçesine geldi. Ceylanpınar ilçesi Kepez mevkiinde DTP'liler tarafından karşılandı.

Karşılanan grup daha sonra eskortlar eşliğinde şehir turu attıktan sonra, grup konuşmayı gerçekleştirdiği Ceylanpınar belediyesine ait Kapalı Semt Pazarına geldiler. DTP'liler konuşmanın gerçekleşeceği alana gelerek sevgi gösterilerinde bulundu. Barış elçileri diye adlandırılan grup sahneye çıkarak güvercin bıraktılar.

Platformda kendilerine yer ayrılan yerde oturan Mahmur ve kandil grubu vatandaşlara tanıtıldı. Şanlıurfa DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ve DTP Ceylanpınar İlçe Başkanı Selahattin Kaya, günün anlamını belirten birer konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmalar sık sık örgüt yanlısı sloganlar ile kesildi.

Konuşmaların ardından Kandil ve Mahmur grubu onuruna Ceylanpınar Belediyesi tarafından yemek verildi. Barış grubu daha sonra içlerden ayrılarak, bir sonraki program için Viranşehir ilçesine hareket ettiler.