Avrupa'da iklim zirvesine tepkiler başladı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesinin başlamasına daha iki gün varken çevre örgütleri protesto gösterilerine başladı.

Avrupa'da iklim zirvesine tepkiler başladı
Avrupa'nın çeşitli başkentlerinde gösteriler düzenleyen çevreciler 7 Aralık'ta başlayıp 18 Aralık'ta bitecek olan BM İklim Zirvesi öncesinde dünya liderlerinin dikkatini çekmeye çalışıyor.
Alman çevre örgütü Klima Allianz'a bağlı çevrecilerin gösteri adresi başkent Berlin'deki Brandenburg kapısı oldu. Dev bir akvaryumu yaklaşık 4 bin litre suyla dolduran çevreciler kendilerini dünya liderlerine benzetecek şekilde giyinerek suya girdiler. Dünya liderlerinin iklim değişikliği konusunda yeterince inisiyatif almadığını savunan çevreciler, Almanya Başbakanı Angela Merkel başta olmak üzere bütün devlet başkanlarını sert bir dille eleştirdiler. Onlara göre dünya liderleri konuşuyor ama hiçbir şey yapmıyor. Dolayısıyla da iklim değişikliği konusunda hiçbir ilerleme sağlanamıyor. Fakat sular yükselmeye devam ediyor ve bir gün devlet başkanları da dahil olmak üzere herkes sular altında kalacak.
Avrupa'daki en kalabalık protesto gösterisi İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşandı. 20 binden fazla çevrecinin katıldığı protesto eyleminde dünya liderlerinden Kopenhag'da düzenlenecek iklim zirvesinden nihai bir anlaşma ile dönmeleri istendi.
Fransa'nın başkenti Paris'teki gösteriler, Brüksel'den yola çıkan ve 450 kadar Greenpeace üyesi bilim adamı çevreci ve gazeteciyi taşıyan 'iklim ekspresi' isimli tren şehrin içinden geçerken yaşandı. Yaklaşık 1500 çevreci Kopenhag'a doğru ilerleyen çevreci dostlarına başarı dileklerinde bulundu.