'Türkiye'nin uçak yapma zamanı geldi'

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin artık kendi uçağını yapmasının zamanı geldiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kara, hava, deniz yolu ve internet alanlarında cumhuriyet tarihinin en büyük gelişmelerinin kendi dönemlerinde olduğunu söyledi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)'nde konferans veren Yıldırım, artık sıranın uçak yapmaya geldiğini, bu konuda çalışmaların başladığını açıkladı.

DEÜ Denizcilik Fakültesi'nde öğrencilere hitap eden ve okul binasını gezen Bakan Yıldırım, işe koyulduklarında kara listede bulunan gemileri Beyaz Bayrak takar hale getirdiklerini, deniz filosunu güçlendirdiklerini anlattı.

Yıldırım, ayrıca havayolu taşımacılığını geliştirdiklerini, bölünmüş yollarda önemli başarılara ulaştıklarını ve dünyada hızlı tren seferi yapan sekizinci ülke haline geldiklerini ifade ederek, sıranın uçak yapmakta olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yakın tarihte ilk araba ve uçağı yapma şansını kullanamadığını hatırlatan Binali Yıldırım, denizcilikte başarı için mezunların en az beş yıl denizde kalması gerektiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı, Barbaros Hayrettin Paşa'nın, "Denizlere hakim olan, dünyaya hakim olur." sözünün geçerliliğini koruduğunu vurgulayarak, bu alanda büyük yatırımlara giriştiklerini kaydetti.