Yahudi olmak isteyen kadına cinsel teklif

Yahudi Ailesi Kurumu'nun kurucusu ve Yahudiliğe girişe aşırı karşıtlığıyla bilinen radikal haham Leib Trober'in skandal görüntüleri yayınlandı. Trober, Hıristiyanlıktan Yahudiliğe geçmek isteyen 32 yaşındaki Amerikalı bir kadından hem kendisine hem de arkadaşına “cinsel hizmetler” sunmasını istedi.

Video görüntüsünün yayınlanmasıyla ayaklanan Yahudiler Trober’in Yahudi Ailesi Kurumu’ndan istifa etmesi için baskı yapıyor. Amerika’dan bir grup Yahudi ise görüntüleri ünlü Youtube sitesinde yayınladı.

Amerikalı basın kaynakları Yahudi bir hahamın, Yahudiliğe geçmek isteyen Hıristiyan bir kadına bu isteğinin gerçekleşmesi karşılığında “cinsel hizmet” şartı koştuğunu ortaya koydu.

Newyork Post gazetesi “Aşk için Talmud… Haham, arkadaşıyla beraber bir kadınla cinsel ilişkiye girmek istiyor” başlığı altında verdiği haberinde şöyle dedi : “Bir telefon görüşmesinin de yer aldığı kayıtta, Yahudiliğe geçmek isteyen Hıristiyan bir kadınla görülen radikal Yahudi haham Leib Trober, kadına Yahudiliğe geçtiğine dair bir belge verme karşılığında kendisine ve arkadaşına cinsel hizmet sunmasını istiyor. Daha sonradan kadın ve haham arasında özel bir ilişki olduğu da ortaya çıktı.”

Gazete Trober’in Yahudi Ailesi Kurumu’nun açılışını ilan ettiği vakit, bu adımla Yahudiliğe girmek isteyenlerin önünü kesmek istediğine işaret etti. Yahudileşme olgusuna karşı daima savaş içindeydi. Arkalarında ünlü Haham Haim Druckman’ın duruşuyla bazı şahısların İsrail’de mahkeme kararıyla Yahudiliğe geçmesini kınamıştı.

Gazete, Amerika’nın Houston Eyaletinden olan 32 yaşındaki Shannon O’Rand’ın hala Hıristiyanlıktan Yahudiliğe geçmek için uğraştığını kaydetti.

Öte yandan iki hafta kadar önce kasetin yayınlanması üzerine bir grup öfkeli Yahudi, hahamın Yahudi Ailesi kurumundaki görevinden istifa etmesini talep etti. Bir diğer grup ise hahamı istifa etmediği taktirde pornografik fotoğraflarını ve video kasetlerini yayma tehdidinde bulundu.

Kendilerine Amerikan Yahudi Yazarlar Birliği ismini veren bir grup ise hahamın bu skandal görüntülerini yayımladı. Bununla da kalmayıp ünlü Youtube sitesine koydu.