Yakutiye Belediyesi muhtarlarla buluştu

Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarlarıyla fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Vekili Abdullah Keleşoğlu, Başkan Yardımcıları Zülküf Usanmaz, M.Zeki Gözeler, Engin Kocadağıstan, Suat Hayri Güneş ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantı, hizmet alanları için istişare niteliğinde geçti. Alınan hizmeti yeterli bulanların yanında, diyalog eksikliği nedeniyle sitem yapanlarda dikkat çekti.

Belediye ile muhtarları bir araya getiren istişare toplantısında mahallelerin sorunları, talep edilen hizmetler ve belediyenin 9 aylık sürede verdiği hizmetler gözden geçirildi. Muhtarların ekserisinin yapılan parklar, yol çalışmaları ve asfalt hizmetlerinden memnun oldukları ortaya çıkarken, mahallesinde istenilen hizmeti göremediğini ifade edenler ise sitemde bulundular.

Toplantıya katılan muhtarlardan Arabi Peker, Belediye Başkanı ve diğer yöneticilerle daha sık bir araya gelmenin yararlı olacağını söyledi. Mahallesinde bazı eksiklikler bulunduğunu ifade eden Peker, diyaloğun birçok sorunu çözeceğini vurguladı. Topçuoğlu mahallesi muhtarı Sadık Arıcıoğlu ise belediye başkanına teşekkür borcu olduğunu belirterek, “Benim mahallemde hiçbir sıkıntım kalmadı. Asfaltım atıldı, eksiklerim tamamlandı. Benim teşekkürüm eksik, bugün onu yapıyorum” dedi.
Taşmescit mahallesi muhtarı Şerafettin Çankaya, Aziziye mahallesi muhtarı Nevzat Altay, Evrenpaşa mahallesi muhtarı Lütfü Çakmak, Çağlayan Mahallesi muhtarı Necdet Yalçın, Aşağı Mumcu mahalle muhtarı Nevzat Özeken, Dadaşköy muhtarı İhsan Yıldırım söz alarak sorunlarını aktarıp önerilerini dile getirdiler. Muhtarların talepleri arasında park ve futbol sahası ön plana çıktı. Ali Korkut döneminde yapılan parkların toplumda olumlu yer bıraktığı muhtarların talepleriyle ön plana çıktı. Tüm mahalle muhtarları park talebinde bulunurken, gençliğin vakit geçirmesi için futbol sahası istekleri de önemli yer tuttu. Belediye ile muhtarlar arasında sorunların masaya yatırıldığı istişare toplantısında daha sık istişarenin hizmet akışını kolaylaştıracağı ortak tespitine varıldı. Muhtarlar daha sık diyalog çağrısı yaparken Başkan Vekili Abdullah Keleşoğlu da bu eksikliğin giderileceği sözünü verdi. Yapılan hizmetlerin mahallelerin ihtiyaçları dikkate alınarak sıraya konulduğunu vurgulayan Keleşoğlu, “Başkanımız Ali Korkut, hizmet noktasında öncelikler belirledi. Yeşil alan ve parklarımızın olumlu karşılandığını muhtarlarımızın konuşmalarından anladık. Tüm hizmetler bir sıra içerisinde verilecektir. Elbette hizmet verilirken muhtarlarımızın talepleri dikkate alınacaktır” şeklinde konuştu. İstişare toplantısı karşılıklı iyi niyet ve temennilerle sona erdi.