CHP'li kadınların birlik ve beraberlik çayı

CHP Milas İlçe Kadın Kolları, birlik ve beraberliği artırmak için çay düzenledi.

CHP Milas İlçe Kadın Kolları tarafından organize edilen “Birlik ve Beraberlik Çayı” Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP MYK Üyesi Muğla Milletvekili Fevzi Topuz’un eşi Nurhayat Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın eşi Elif Tokat, CHP Muğla Kadın Kolları Başkanı Canan Ercan, CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Mat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP Milas ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, CHP Muğla Bodrum Yatağan ve Marmaris kadın kolları üyeleri ile belde kadın kolları katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Mat, “Kadın Kollarının siz Milaslı hanımlar için düzenlemiş olduğu Birlik Beraberlik ve Dayanışma Çayına hepiniz hoş geldiniz. Bizler için yılın bazı günlerinde sizlerle birlikte olmak ve kendimize vakit ayırmak çok özel bir ayrıntı. Bizler bu özel zamanları sizlerle geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu günlerde yurdumuzun ne kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunun farkında olarak çayımıza ‘Birlik ve Beraberlik’ çayı adını vermeyi uygun bulduk. Sloganının da ‘Ben değil biz olalım aydınlık geleceğimizi kucaklayalım’ olmasının ülke gündemini tanımlayacağını düşündük. Zor günlerden geçtiğimiz, daha zor günlerin bizleri beklediği bir zamandayız. Biz kadınların sahip çıkmamız gereken ailelerimiz, içinde yaşadığımız çevremiz ve her şeyden daha önemlisi bir vatanımız olduğu gerekçesiyle karşı karşıyayız. Ama evvel Allah bizlerin altından kalkamayacağımız hiçbir zorluk yoktur” dedi.

CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan da, “Her zaman hep birlikte olduk. Sizin azminiz bize cesaret verdi, ışık verdi. 29 Mart seçiminden 4 belediye başkanlığı ve 3 il genel meclis üyesiyle çıktık. Bunlar sizlerin gayretiyle oldu. Bu konuda yapılan bir araştırmada cinsiyet ayrımı yapılan 58 ülkede 57’nci sırada Türkiye. Bunu Türk kadını asla hak etmiyor.
Sadece kadınlarla ilgili değil bütün limanları, rafineleri, kuruluşları, Telekom’u her şeyi sattı 30 milyar dolar karşılığında. 414 milyon lira da borç taktı. Bugün doğan her çocuğumuz 9-10 bin TL borçla dünyaya geliyor” diye konuştu.

Özcan’ın ardından Elif Tokat ve Nurhayat Topuz’da birer konuşma yaparak etkinliğe katılan kadın kollarına hoş geldiniz dediler. Konuşmaların ardından Birlik ve Beraberlik Çayı canlı müzik eşliğinde ve hediye çekilişiyle devam etti.