Medvedev geleceğin yöneticilerini kendi belirliyor

Önümüzdeki seçimlerde Putin ile ciddi bir yarışa gireceği tahminleri yapılan Rus devlet başkanı 'arkasını' güçlendirme çalışmalarında.

Medvedev, bu yılın başında uygulamaya koyduğu ve 'başkanın 1000 kişilik kadrosu' olarak nitelenen kadro rezervi planını güçlendiriyor.

Kadroların belirlenmesi için bağımsız uzmanlardan oluşan 170 kişilik bir komisyonu kurulmuştu. Geleceğin bakan, vali, siyasi parti başkanları, hatta devlet başkan adaylarının isimlerini belirlemekle mükellef kılınan komisyon tarafından belirlenen ilk yüz isim Şubat ayında açıklandı. Bu isimlere dün de Kremlin sarayının resmi sitesinde isimleri açıklanan 500 kişi daha eklendi. 1000 kişilik grubun tamamlanması için 400 aday daha belirlenecek, ancak bu isimlerin ne zaman belli olacağına dair bilgi verilmedi.

Rus gazetesi Vremya Novostey'in haberine göre, listede isimleri geçen 40 aday çoktan üst düzey görevlere atanmış bulunuyor. Bunlar arasında, kış olimpiyat oyunlarına hazırlanan Soçi şehrine vali olarak tayin edilen Anapı başkanı Anatoli Pahomov da bulunuyor. Şu anki adayların içinde Duma milletvekillerinin çokluğu dikkat çekti.

İktidardaki Yedinaya Rossiya partisinden Andrey Vorobyov, Liberal Demokrat Parti başkanı Jirinovski'nin oğlu İgor Lebedov'in isimleri de aday listesinde yer aldı. İş adamları içinde ise, Şeremetyova uluslararası havaalanının yönetim kurulu başkanı Mihail Vasilenko, Polyus Zoloto şirketinin yönetim kurulu başkanı Yevgeni İvanov, RUSAL şirketinin başkan yardımcısı Oleg Muhamedşin bulunuyor.