'Sağlık Bakanı bir kişi daha öldü diye seviniyor'

Bozuk aşıların kamyonlar ile Güneydoğu Anadolu Bölgesine götürülmek istendiğini iddia eden Osman Durmuş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yüklendi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, bozuk çıkan domuz gribi aşılarını Güneydoğu Anadolu Bölgesine götürecek kamyonların, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalardan sonra geri döndürüldüğünü söyledi.

Genel Kurulda, Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan Durmuş, sağlıkta dönüşüm projesinin, gerçekte ''rant bölüşümü'' olduğunu ileri sürerek, prim toplamakta zorlanan Hükümetin yeni bütçeyle sağlıktan 3 milyar liralık kesintiye gittiğini ifade etti.

Domuz gribinden ilk ölümün, ancak hasta yaşamını yitirip cenazesi toprağa verildikten sonra anlaşıldığını savunan Durmuş, ''Sağlık Bakanı 'bir kişi daha öldü' diyerek seviniyor. Bakan, her gün ölüm sayısını vererek, ölüm sayıcılığı yapıyor'' dedi.

KAMYONLAR GERİ DÖNDÜRÜLDÜ
Hayvanlar üzerinde yapılan denemelerde yan etkileri görülen, daha sonra yapılan kontrollerde bozuk olduğu anlaşılan aşıların imha edilmediğini savunan Durmuş, ''Bu aşılar, Güneydoğu'ya gönderilmek üzere kamyonlara yüklendi. Ben bir televizyon kanalına çıkıp, elimde bilgi ve belgelerin olduğunu söyledim. O zaman kamyonlar geri döndürüldü. Bölgenin sağlığı önemli değil mi? Bu aşılara 240 milyon Avro verildi. Başbakan'ı istifaya davet ediyorum. Vatandaşın bozuk aşıyla öldürmeye teşebbüs edilmesi konusunda cumhuriyet savcıları ne yapacak merak ediyorum'' diye konuştu.

Durmuş, sağlık alanında trilyonluk yolsuzluklar yapıldığını, bunları ortaya çıkaran müfettişlerin ya görev yerlerinin değiştirildiğini ya da görevden alındığını iddia etti.

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış da bakanlık bütçesi üzerinde konuşurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın domuz gribi aşısı konusunda yaptığı açıklamalarla ''kampanyayı dinamitlediğini'' ileri sürdü. Çalış, ''Bu nedenle hayatını kaybedenlerin müsebbibi, bu durumu yaratanlardır'' dedi.

''AYRIM YAPILMADI''
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın da bakanlık bütçesi üzerinde konuşurken, bozuk aşıların Güneydoğu'ya gönderileceği iddialarının gerçek olmadığını belirterek, bölgeler arasında bu konuda bir ayrım yapılmadığını, ancak sağlık tesisi ve personeli konusunda geçmiş yıllarda sorun yaşayan illerde bugün daha olumlu bir durumun olduğunu söyledi.

BU KARDEŞLİĞİ BOZMAYACAKTIR
AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer ise Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, demokratik açılım konusuna değindi. Dinçer, ''Adına ister Kürt sorunu, ister terör, ister şark sorunu deyin, bu konu istismar ve terörize ediliyor, ülke kan kaybına uğruyor. Proje son günlerde sabote edilmek isteniyor. Gelin bu Mecliste, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, Türk-Kürt kardeşliğini bozmak isteyenlere en güzel yanıtı verelim. Hiçbir nifak cephesi, bu kardeşliği bozamayacaktır'' diye konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran da Paris'te yapılan tanıtımın başarılı olduğunu ifade ederek, bu nedenle Fransa'dan gelen turist sayısında yüzde 10 artış olduğunu ifade etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in Kral Lear'i oynaması gerektiğini belirten İşbaşaran, bu rolü son olarak Cüneyt Gökçer'in oynadığını hatırlattı.

İşbaşaran, Ankara ve İstanbul'daki AKM binalarının ''gördüğü en çirkin binalar'' olduğunu ve iki büyük kente yakışmadığını söyledi.