Antakya'da yağmur su baskınlarına neden oldu

Hatay'ın Antakya ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış bir çok ev ve işyerini sular altında bıraktı.

Asi Nehri gözle görülür şekilde yükselirken nehri besleyen ve Antakya'nın birçok mahallesine dağılan derelerin taşma riski nedeniyle belediye ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Antakya'ya girişinde bulunan ve Honda Kavşağı olarak adlandırılan kavşakta Karayolları'nın yürüttüğü üst ve alt geçit çalışmalarından dolayı tek şeride indirilen yolda ise yağış nedeniyle kazılan yolların sürücülere geçit vermediği öğrenildi. Alınan bilgiye göre Karayolları ekipleri kısa sürede yağan yağışın ardından tıkanan yolu açma çalışmasını tamamladı ve trafik ekipleri yol güzergâhında trafik akışındaki sıkışıklığı giderdi.


TOKİ KONUTLARINDA KAPICI DAİRELERİ SULAR ALTINDA KALDI


Yaklaşık 1 hafta önce başlayan ve hafta içinde şiddetini düşürse de yağan yağmur nedeniyle TOKİ konutlarında bulunan bazı kapıcı daireleri sular altında kaldı. Geçtiğimiz günlerde zeminden gelen suyla dolan evlerini bugüne kadar temizlemeyi başaramayan Cansız ailesi, etkili sağanak yağışın ardından bir kez daha yağmur sularıyla baş başa kaldı. Yaklaşık 1 haftadır zeminden gelen suyla mücadele ettiğini söyleyen Cemal Cansız, yetkililerden herhangi bir yardım alamadıklarını söyledi.

Çocuklarının yatak odaları ve oturma odaları beton zeminden gelen yağmur suları ile dolduğu için çocuklarıyla birlikte mutfakta uyumak zorunda kaldığını söyleyen Fatma Cansız ise, "Bir kişi gelip de haliniz nasıl diye sormadı. 3 çocuğumla birlikte 1 haftadır böyleyiz. Yağmur suyu kapıdan bacadan gelmiyor. Zeminden çıkan kumlu yağmur suyuyla baş etmek zorunda kaldık. 3 çocuğum da hasta. Bir çare bulsunlar" dedi.

Gece yarısından sonra da hızını arttıran sağanak yağış, Antakya caddelerini felce uğrattı. Ana arterler üzerinde bulunan ev ve işyerleri başta olmak üzere özellikle dere kenarlarına kurulan ve bugüne kadar ıslah çalışması yapılmayan alanlar zarar gördü.