Oltu Kaymakamı'nın köy ziyaretleri

Oltu Kaymakamı Gürkan Polat, köylere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Polat, tanışma ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Sivridere Mevkiinde bulunan Bağbaşı, Çamlıbel, İnanmış ve Başaklı köylerinde, köylülerin yabani domuz şikayetiyle karşılaştı.

Yıl boyunca yabani domuzlar nedeniyle ekili ve dikili arazilerinin zarar gördüğünü dile getiren köylüler, Kaymakam Polat’tan Avcılar ve Atıcılar Kulübü’nün de içerisinde yer alacağını bir sürek avı düzenlenmesi talebinde bulundular.

İnanmış Köyü’ndeki vatandaşlara arıcılık üzerine proje yapmaları tavsiyesinde bulunan Polat, bunun için Kaymakamlık olarak gerekli desteği vereceklerini belirtti.

Çamlıbel Köyü’nde ise köylülerin büyükbaş hayvan yetiştirmelerini öneren Kaymakam Polat, kesim konusunda sorun yaşadıklarını belirten üreticilere yardımcı olacağının sözünü verdi.
Günü Başaklı Köyü ile noktalayan İlçe Kaymakamı Gürkan Polat’a, köyde Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’te eşlik etti. Köy Muhtarı Kemal Şimşek, köyünün hiçbir sıkıntısının olmadığını belirterek, Polat’ı yazın yapacağı festivale davet etti. Kaymakam Polat, Başaklı köylülere istenilen vasıfları taşımaları halinde 20-25 kişiye proje yapmaları şartıyla kişi başı 30’ar koyun verebileceklerini kaydetti.

Başaklı Köyü’nden olan Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise İlçe Kaymakamının köylere karşı göstermiş olduğu hassasiyetin kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek köylüleri adına Kaymakam Polat’a teşekkür etti.

Öte yandan Kaymakam Polat ve beraberindekilere Başaklı Köyü Alabalık Tesisleri’nde öğlen yemeği veren Başaklı Köyü Muhtarı Kemal Şimşek, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.