Lina Sastri Türkiye'ye geliyor

Napolitan şarkılarının usta ismi Lina Sastri, Türkiye'ye geliyor.. Şakıcılığın yanında sinema ve tiyatro dünyasıyla da yakından ilgilenen Sastri, 23 Aralık'ta Türkiye'de ilk kez Reşit Rey'de sahne alacak.

Lina Sastri Türkiye'ye geliyor
Dünyaca ünlü oyuncu şarkıcı Lina Sastri, ezbere bilinen ölümsüz Napolitan şarkılarını Cemal Reşit Rey salonunda seslendirecek..

LINA SASTRI Hakkında

Lina Sastri bir aktris, şarkıcı ve şarkı yazarı olarak İtalya’nın en ünlü sahne yıldızlarından biridir. Lina Sastri, Eduardo De Flippo, Giuseppe Patroni Griffi, Armando Pugliese, Roberto De Simone, Pierluigi Pizzi, Crivelli gibi tiyatro sahnelerinin en ünlü yönetmenleri ve aktörleri ile çalışmıştır. İtalyan tiyatrosunun en prestijli ödülleri Ubu ve Curcio'ye de sahip olan sanatçı klasik tiyatrodan müzikallere birçok oyunda başrol oynamıştır.

Sinemada da en ünlü İtalyan yönetmenlerden Nanni Loy, Nanni Moretti, Mingozzi, Lizzani, Tognazzi, Damiani, Bertolucci, Squiteri ile bir araya gelen sanatçı birçok filmde de başrol oynamıştır. İtalya’nın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan David Di Donatello'yu üç kez kucaklayan sanatçı ayrıca birçok ödüle aday olmak dışında İtalya’nın Oscarları kabul edilen Gümüş Kurdele ödülüne de iki kez sahip olmuştur.

Sinema filmlerinde beraber başrol oynadığı isimler arasında Giancarlo Giannini, Sergio Castellitto, Massimo Ghini, Sabrina Ferilli, Keith Karradine, Virna Lisi, Stefania Sandrelli, Mariangela Melato gibi ünlü oyuncular bulunmaktadır. Başrol oynadığı filmler arasında Eylül 2009’da Venedik Film Festivali’nde gösterilen Giuseppe Tornatore’nin son filmi “Baaria” da bulunuyor.

Televizyon dizilerinde de başrol oynayan sanatçı, filmlerin soundtrack şarkılarını söyleyerek müzikteki ilk adımlarını atmış. “Mi Manda Picone” adlı filmi için yazılan Assaie büyük ilgi görmüş. Müziğe bu büyük başarısından sonra devam eden sanatçı, kendi toprakları olan Napoli’nin melodisini ve ritmini duygusal hikayelerle birleştiren, Napolitan şarkıları söylemeye karar vermiş.

Şarkılarını sahnede söylerken hikayelerini dansla süsleyerek bir tür müzikal şov yaratan sanatçı, kendine özgü tiyatro diliyle şarkılarını tüm dünyaya ulaştırıyor. Tüm Avrupa’da ve de Amerika'dan Japonya’da büyük ilgi gören Lina Sastri, Napolitan şarkılarını dünyanın heryerine götürmeye devam ediyor...