PKK'nin üstlendiği bu olayın başka bir amacı da olabilir

Başbakan, Recep, Tayyip, Erdoğan, Amerika, ve, Meksika, ziyareti, sonrası, Ankara, basın, toplantısı, düzenledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın basın toplantısının satır başları şöyle:

OBAMA İLE MODEL İŞBİRLİĞİ SÜRECİNİ KONUŞTUK


Şuana kadar 2 işçimizin cesedi çıkarıldı. Diğer işçilerimizin cesetleri çıkarılmaya çalışılıyor. Ben hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Ziyaretlerde Türkiye ve ABD'nin ortak gündemini ele aldık. Obama ile bazı konularda değerlendirmelerimiz oldu. Başta Irak, Afganistan ve Kıbrıs'ı görüştük. Obama ile model işbirliği sürecini konuştuk. Dış politikamızı değerlendirdik. ABD'nin ardından Meksika'ya gittik ve çeşitli temaslarda bulunduk. Meksika ortak yönümüz çok olan bir ülke. Biz dünya ekonomisinde 17'inci sıradayız. Meksika 13'üncü sırada. BM'de olan bir ülke.Meksika ile işadamlarına vize kolaylığı konusunda anlaştık. Uyuşturucu trafiği noktasında sıkıntı yaşayan bir ülke. Biz de nasıl Afganistan üzerinden bu trafik yürütülüyorsa, onlarda da Kolombiya üzerinden böyle bir durum söz konusu. Peru ve Kolombiya'ya büyükelçiliklerimizi açıyor. Nasıl Afrika'da bu adımları atıyorsak, Latin Amerika ve Karayipler'de de bu adımları atacağız. Latin Amerika'ya açılım politikamız var.

7 ŞEHİT HABERİ


Amerika ziyaretimiz sırasında Tokat Reşadiye'de yaşanan hain saldırı haberini aldık. Milletçe üzüntüye boğulduk. İlk anda bunu kim yapmıştır kim etmiştir bunu güvenlik güçlerimiz araştırıyordu. Bunu malum PKK terör örgütü üstlendi. Bölücü terör örgütü o bölgede başka örgütlerle de bağlantılı. Güvenlik ve istihbarat birliklerimiz bu bağlantıları da ortaya çıkaracaktır. PKK'nin üstlendiği bu olayın başka bir amacı da olabilir. İşin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için çalışmalar sürüyor.

Obama ile görüşmeye bakanın katılması şart değil. Biz Sayın Obama ile bu yönde mutabakata vardık. Bizim bakanımız katılmadı da Obama'nın bakanı katıldı mı? Dışişleri Bakanı illa görüşmeye katılacak diye bir şey yok.

MUHALEFETE HIYANET TEPKİSİ

Yangını mı söndüreceğiz. Kalkıp şehitler üzerinden siyaset yapanlar bizi hainlik ve hıyanet içinde olmakla suçlama noktasına kadar götürdüler.

Onlarla bir araya gelmeyi arzu etmiyorum. Bizim hükümetimizi bu tür hakarette bulunun birileriyle asla bir araya gelmemiz söz konusu olamaz. Biz yeni bir süreç başlattık. Milli birlik projesi dedik.