Kayseri'de kaybolan çocuklar halen bulunamadı

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nın ikinci günü ortadan kaybolan 3 çocuktan hala bir haber alınamadı.

Ahmet ve Dilruba Tekin'in annesi Leyla Tekin, çocuklarının kaçırıldığını iddia ederek, "Çocuklarım olmadan bayram yapamam. Ne olur çocuklarımı bırakın, bize iki bayram yaşatın" dedi.

Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evden ayrılan 2'si kardeş 3 çocuktan 56 gün geçmesine rağmen hala bulunamadı. Acılı bekleyişini sürdüren aileler, umutlarını yitirmiyor. Ramazan Bayramı'nda yaşadıkları kaybolma olayıyla hüzne boğulan aileler, Kurban Bayramı öncesi evlatlarına kavuşarak iki bayramı bir arada yapmanın hayallerini kuruyor. Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşlerin annesi Leyla Tekin, çocuklarının kaybolmadığını kaçırıldığını düşündüklerini söyledi.

55 gündür çok büyük acılar yaşadıklarını belirten Tekin, çocuklarını kaçıranlara seslenerek "Çocuklarım bayramda kayboldu. Ramazan Bayramı ile geride kalan 55 gün zehir gibi geçti. Bu süre zarfında yaşadığımızı sadece anneler anlayabilir. Ama yinede hiç olumsuz bir şey düşünmedik. Bizim çocuklarımıza da birileri el koydu. Bu çocukları kaçırıp öldürenlerin ellerine ne geçiyor? Çocuklarım olmazsa bu bayramı bayram diye geçirmeyeceğim. Ben çocuklarım olmadan asla bayram geçiremem. Çocuklarımızı kaçıranlara yalvarıyorum, bırakın ve bize çifte bayram yaşatın." diye konuştu.

Kaybolan Türkan Ay'ın annesi Özlem Ay ise geçen süre zarfında hep aynı yerde durduklarını ve hiçbir gelişme yaşanmadığını belirterek "Bu kaçıranların hiç mi vicdanı yok, hiç mi içleri sızlamıyor? Neden kaçırıldıklarını 56 gündür anlayamadık. 3 çocuğu kaçırmakta ne maksatları vardı? Onlara sesleniyorum, vicdana gelsinler. Bıraksınlar çocuklarımızı, biz şikâyetçi olmayacağız. Yeter ki çocuğumuz bulunsun" şeklinde konuştu.

Öte yandan Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen özel ekip, çocukların kaybolması üzerine başlatılan arama çalışmaları kapsamında bugüne kadar 11 bin 816 kişi ile tek tek görüştü. Çalışmalar kapsamında bin 31 araçla birlikte 47 güvenlik kamerası kayıtlarının incelendi. Bin 875 konut, 147 park ve bahçe, 65 cami, 168 umuma açık alan, 506 metruk alan, 78 kuyu üzerinde de arama çalışmaları yapıldı. Ancak kaybolan çocuklarla ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamadı.