İki belediye karşı karşıya geldi

Türkler ve Avsallar belediyeleri Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Avsallar Yaylası'nın sınırları için karşı karşıya geldi.

MHP'li Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü, Türkler Belediyesi'nin, Avsallar Yaylası'nın bir bölümünü kendi sınırları içinde göstermesine sert tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu'nun, yaylaların sınır tespiti sırasında Avsallar Yaylası'nın önemli bir bölümünü Türkler Belediyesi sınırları içerisine aldırdığını öne süren Görgülü, sınırların eski durumuna getirilmesini istedi.

Türkler Belediye Başkanı Çavuşoğlu'nun yayla sınırlarının değiştirilmesi ısrarını sürdürmesi halinde, Avsallar-Türkler sınırının Kargı Çayı olarak değiştirilmesi için dava açacaklarını dile getiren Görgülü, sınırlar değiştirilirken kendilerine her hangi bir resmi bildirim yapılmadığını iddia etti.

Yeni kadastro çalışmasında Çavuşoğlu'nun Türkler, Payallar ve Avsallar Belediyeleri ile Akdam ve Güzelbağ yaylalarının önemli bir alanını kendi sınırları içine aldığını anlatan Görgülü, bu sınırların İl İdare Kurulu tarafından onaylanmasına da sitem etti.

Yapılan çalışmalardan haberdar olmadıklarını iddia eden Görgülü, "Bu oldu bittiye asla göz yummayacağız. Sınırların eski haline gelmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Avsallar Belediyesi Meclis Üyesi Ali Tuncer de yaylaların tespiti komisyonunda bilir kişi olarak görev aldığını söyledi.

O zamanki tespitle şu anki belirlenen sınır arasında çok fark olduğunu ileri süren Tuncer, "Yaylanın, Türkler sınırlarına alınmasının iptali için yargıya başvuracağız. Avsallar-Türkler sınırı yaklaşık 40-50 yıl önce Kargı Çayı'ndan başlıyordu. Türkler Belediyesi ile Akdam ve Yeşilköy yaylarının merkezi Avsallar beldesiydi. Buralarda oturan vatandaşlar Avsallar'a gelirlerdi. Bütün ihtiyaçlarını buralardan giderirlerdi." diye konuştu.

AK Parti'li Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu ise sınırların doğru çizildiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, sınırları kendi başlarına belirlemediklerini, İl İdare Kurulu tarafından onaylandığına dikkat çekti.