Gazi ve şehit yakınlarının tepki yürüyüşü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde mahalle sakinleri tarafından organize edilen demokratik açılama tepki yürüyüşüne katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı.

İlçenin Camivasat Mahallesi sakinleri tarafından bir yürüyüş ve eylem programı organize edildi. Öğlen saatlerinde Yılmaz Akpınar Bulvarı’nda başlayan yürüyüşte, vatandaşlar ülke gündemindeki ‘Demokratik Açılım’ tartışmaları gibi önemli konulara tepki gösterdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş ve eylem, sloganlarla başladı. Ellerindeki pankart, afiş ve Türk bayraklarıyla, “Edremit Uyuma, Şehidine Sahip Çık!”, “Bu Cennet Vatanı Satanlar Utansın!”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, Ezanlar Dinmesin, Bayrağımız İnmesin”, “Ne Mutlu Türk’ün Diyene” gibi sloganlar atan genç, yaşlı vatandaşlar, Şehit Hamdibey Meydanı’na yürüdü.

Polis güçlerinin müdahale etmediği yürüyüşten son anda haberleri olun Edremit Ülkü Ocakları Teşkilatı, Yılmaz Akpınar Bulvarı’na giderek, yürüyüş ve eyleme harici destek verdi. Ülkücü gençlerin katılımıyla birlikte, eyleme katılan vatandaşların sayısı 150’yi buldu. Meydanda saygı duruşunda bulunan topluluk, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Hazırlanan basın açıklamasını, mahalleli adına, Bekir Deliorman adlı vatandaş okudu. Açıklamada, şu cümleler yer aldı, “Bizler 25 yıllık mücadelemizde vatanın bütünlüğü için binlerce şehit verdik. Bugün ise yıllardır verdiğimiz mücadeleyi ABD Ermine işbirlikçilerine teslim edenler bu vatan evlatlarına sahip çıkmadıkları gibi onları bir hiç uğruna toprağa koymuşlardır. Eli kanlı teröristlerin savcılar ve hakimler tarafından karşılanması zorla af yasasına sokulması Türk halkının vicdanını derinden sarsmıştır. Bu kara leke olarak Türk tarihine geçmiştir. Bu kara lekeyi alnımıza sürenler elbette ki, tarihe ve adalete hesap vereceklerdir. Vatan uğruna can verenlerin mezarlarını dahi ziyaret etmekten, eli kanlı PKK’lıları törenle, pankartlarla karşılayanlardan Türk halkı olarak utanç duymaktayız. Bizler şehit yakınları olarak bu utancı asla taşıyamayacakken, bunu taşıyanların hangi ülkeye hizmet ettikleri açıkça ortadadır. Gaflet ve dalalet içinde kalmış, uykuda hissedenler halka bile, hatta şehitlerimize bile sormadan açılım safsatasıyla bizlere utanç kaynağı olmuşlardır. Asla ve asla son kanlı terörist hesap verene kadar bu kutsal vatanın bekçileriyiz.”

Ermeni soykırımı ile ilgili tepkilerinde dile getirildiği basın açıklamasının okunmasıyla birlikte sessizce dağılan grubun ellerinde tuttukları pankartlar ise dikkat çekti. Pankartlarda, “Ezanlar Dinmeyecek, Bayraklar İnmeyecek”, “Bu Toprakları Kanla Aldık, Canımızla Koruyacağız” yazıları, yürüyüş ve basın açıklamasını izleyen vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Katılımın az olduğu eylem ve yürüyüşle ilgili görüş belirten bazı esnaf ve vatandaşlar, “Görünen o ki, bu eylemi çok iyi organize edememişler. Edremit Ülkü Ocakları mensubu gençlerin desteği ile kalabalıklaşan eylemde, Ülkücülerin etkisi olmasaydı sanırız eylem hedefine ulaşamayacaktı. Yinede, duyarlı mahalle sakinlerine, şehit yakınları ve gazilerimize bu davranışlarından dolayı minnettarız. Tepkinin büyüğü küçüğü olmaz” dediler.