Hangi ilimiz dünyaca ünlü markaların gözdesi oldu?

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, son yapılan araştırmalarda Türkiye'nin yaşanabilir en iyi ikinci ili olan ve bankalardaki 1 milyar dolara yakın mevduatıyla 30. sırada yer alan Isparta'ya odaklandıklarını söyledi.

BMD Başkanı Akyiğit, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önde gelen 20 markasıyla, Aralık 2009'da açılması planlanan Isparta'nın ilk alışveriş merkezi IYAŞ Park Yaşam Merkezi'ni ziyaret ettiklerini belirtti. Akyiğit, Isparta'nın, öğrencisi ve asker nüfusuyla da dikkat çektiğini belirterek, insanların alışveriş için Antalya'ya gittiklerini söyledi.

Akyiğit, "Müşterilerin mutlu, güvenli, eğlenceli, hijyenik, kayıtlı ekonominin kurallarının işlediği, ailece hoş zaman geçirip ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bu AVM projesini markalar, tüketiciler ve Isparta kenti için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Akyiğit, Isparta IYAŞ Park Yaşam Merkezi'nin Isparta'nın ilk ve tek gerçek anlamdaki alışveriş merkezi projesi olduğunu belirterek, 30 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 140 mağaza yeri bulunduğunu belirtti.

Kentteki ekonomik gelişmeye de değinen Akyiğit, "Isparta'da bankalardaki TL ve yabancı para cinsinden mevduat toplamı 1 milyar dolara yakındır. Isparta 81 il içinde bankalardaki mevduat büyüklüğüyle 30. sıradadır. Kentte kurulu olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrenim gören 55 bin öğrenci, Isparta'yı, Türkiye'de üniversite yoğunluğu sıralamasında ikinci il konumuna getirmiştir." diye konuştu.

IYAŞ Yaşam Park binasını gezen Rodi Mood Yönetim Kurulu Başkanı Fetin Kazancı da Isparta halkı için değişik kültür, değişik alışveriş zevki oluşturacaklarını, 850 metrekarelik mağazada 30 kişinin görev yapacağını belirtti.

Altınyıldız Bayii Dilek Yıldız ise Isparta'ya sıcak baktıklarını, bu zamana kadar Isparta'ya gelmek için fırsat bulamadıklarını, IYAŞ'ın kendileri için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Isparta'daki potansiyelin kendi markaları için önem arzettiğini ifade eden Rodi Mood Mağazalar Koordinatörü Deniz Erdoğan da "Antalya'da 4 mağazamız var. IYAŞ park iyi bir proje. Isparta gelişen bir şehir, yakından takip ediyoruz. Öğrencisi, Davraz Kayak Merkezi önemli bir potansiyel." dedi.

IYAŞ Park'ı firmalara kiralayan Target Store'un Genel Koordinatörü Mehmet Uslu da Isparta'daki kiralama şartlarının perakende sektörünü zorlayacağını, ancak dünya markalarını Isparta'da buluşturacaklarını, Isparta'daki alışverişin şeklinin değişeceğini kaydetti.

Isparta'da 10 girişimcinin ortaklığıyla 1997'de kurulan ve halkın katılımına da açılarak 2 bin 100 ortağa ulaşan yerel bir şirket olan IYAŞ'ın yeni alış veriş merkezi IYAŞ Park Yaşam Merkezi, Aralık ayında açılıyor. 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM'de 140 mağaza yeri bulunuyor. Bin 250 araçlık otopark kapasitesiyle birlikte yapı market, süpermarket, 6 salonlu sinema, çocuk eğlence alanı, bowling alanı ve buz pisti yer alıyor.