Mobil segmentte, marjlarda iyileşme beklentileri 4. çeyreğe sarkabilir

Telekom'un bilançosunu, 'Net kar beklentiler dahilinde gerçekleşti ve herhangi bir olumsuz sürpriz bulunmamaktadır.' diye yorumlayan Tera Menkul Değerler, buna karşın mobil segmentte marjlarda iyileşme beklentilerinin 4. çeyreğe sarkmış göründüğünü düşünüyor.

Şirketin analistlerinden Ersagun Şimşek'in piyasalar ve gündeme ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Türk Telekom 9 aylık mali tablolarını açıkladı. Özet olarak, şirketin net karı beklentiler dahilinde gerçekleşti ve herhangi bir olumsuz sürpriz bulunmamaktadır.Buna karşın mobil segmentte marjlarda iyileşme beklentileri 4. çeyreğe sarkmış gözüküyor. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz uzun süredir devam eden IMF görüşmelerine atıfta bulunarak Türk ekonomisinin artık IMF'den mezun olması gerektiğini ifade etti.

Durmuş Yılmaz yapmış olduğu açıklamalarla enflasyon ile ilgili olarak da pembe bir tablo çizdi ve enflasyonun yüzde 5'in altına gerilemesini beklediğini de ekledi. Maliye Bakanı Şimşek hükümetin vergi oranlarında bir değişiklik yapmayı düşünmediğini açıkladı. Bu açıklama ile Brezilya'nın sıcak para hareketlerini vergilendirme kararının ardından Türkiye'de de böyle bir vergi getirilir mi endişeleri giderilmiş oldu. Maliye Bakanı, sermaye hareketleri ile ilgili her iki ülke arasındaki vergi farklarının bazı yatırımcıları Türkiye'ye çekebileceğini söylerken, esas önemli noktanın her iki ülkenin ekonomik temelleri arasındaki farkın olacağına vurgu yaptı.