Engelliler ve Aileleri İftarda Buluştu

ANKARA - Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneğinin Etimesgut Belediyesinin desteğiyle düzenlediği iftara, bine yakın engelli ve ailesi katıldı.

TEDAY hizmet merkezinin de bulunduğu Yunus Emre Sevgi Parkı'nda gerçekleştirilen iftarda, görme engelli çocuklar Kur'an okuyup ilahi söyledi.

Dernek Genel Başkanı İlimdar Boztaş, yaptığı konuşmada, bu ve benzeri organizasyonları geliştirip arttıracaklarını söyledi.

Engellilerle ilgili yasada çeşitli düzenlemeler yapıldığını anlatan Boztaş, yürürlüğe giren yönetmelikler olduğunu ifade etti.

Boztaş, bu yönetmeliklerden birinin de engelli yapıların engelsizleştirilmesiyle ilgili olduğunu belirterek, ciddi manada girişimlerin bulunduğunu dile getirdi.

Yaptırımların da büyük önemi olduğunu ifare eden Boztaş, "Toplumumuzdan, tüm kurum ve kuruluşlardan, engelli vatandaşlarımızın rahat yaşam sürdürebilecekleri çerçevede gerekli düzenlemeleri yapmalarını diliyoruz" dedi.

Etimesgut'a engelli iş okulu açılacağı müjdesini veren Boztaş, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün olduğu binanın yeni eğitim öğretim dönemine engelliler iş okulu olarak hazırlandığını kaydetti.

Boztaş, okulun açılmasına emeği geçenlere teşekkür etti.

Etimesgut Belediyesinin desteğiyle geçtiğimiz ay bir grup engellinin Bodrum'a tatile gittiğini belirten Boztaş, şimdi yeni bir grubun da tatile gitmesi için hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Boztaş'ın konuşmasının ardından iftar öncesi Kur'an okuyup ilahi söyleyen görme engelli çocuklara hediye verildi.

Kaynak: AA