Cinleri anlatmaktan korkmuyorum

Korku filmleriyle Türkiye’de büyük beğeni toplayan yönetmen Hasan Karacadağ, Üsküdar Sinema Akademisi öğrencilerinin sorularını cevapladı. Karacadağ, sorular üzerine, ‘cinleri anlatmaktan korkmuyorum’ dedi.

Cinleri anlatmaktan korkmuyorum
Üsküdar Belediyesi ve Film Arası Dergisi 'nin ortaklaşa düzenlediği Üsküdar Sinema Akademisi, önemli sinemacıları ağırlamaya devam ediyor. Oyuncu Emre Kızılırmak, senarist Eda Tezcan ve usta yönetmen Mesut Uçakan 'ı ağırlayan akademinin bu haftaki konuğu, ünlü yönetmen Hasan Karacadağ oldu.

AMERİKA 'YI DEĞİL JAPONYA 'YI SEÇTİM
Dabbe, Semum ve El Cin başta olmak üzere, pek çok korku filmiyle gişede büyük başarı yakalayan genç yönetmen Hasan Karacadağ, Üsküdar Sinema Akademisi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Sinema eğitimi içim Amerika yerine Japonya 'yı tercih ettiğini belirten genç yönetmen, verdiği bu kararın çok yerinde bir tercih olduğunu yıllar sonra daha iyi anladığını söyledi. Japonya 'nın sinema eğitimi konusunda çok iyi bir alternatif olduğunu belirterek, öğrencilere bu ülkede teknik eğitimlerini ilerletebilecekleri tavsiyesinde bulundu.

CİNLERİ SİNEMA DİLİYLE ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM
Öğrencilerin soruları üzerine Dabbe ve Semum başta olmak üzere, filmlerindeki cin temasını yorumlayan Hasan Karacadağ, konuya sinemacı gözüyle bakmaya çalıştığını söyledi. Filmlerinde bu temayı sağlıklı biçimde aktarmak amacıyla İslam kaynaklarını titizlikle okuduğunu ifade eden Karacadağ, cinlerle ilgili çok sayıda kaynaktan beslendiğini söyledi.

ONLARI ANLATMAKTAN KORKMUYORUM
Genç yönetmen, öğrencilerin soruları üzerine, bu konuları işlemekten korkmadığını söyledi. Cinlerin son derece zeki varlıklar olduğunu vurgulayan Karacadağ, cin seanslarında hocaların başarısızlıkları nedeniyle cinlerin galip geldiğini ifade etti. Karacadağ, Türkiye 'de cinlerle ilgili çekilen filmlerin özentisiz olduğu eleştirisinde de bulundu.

BAŞKALARININ DEĞİL, KENDİ HAYATINIZI ANLATIN
Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Hasan Karacadağ, senaryolarını kendi yaşamlarından esinlenerek yazmalarını söyledi. Gerçeklik duygusu ve samimiyetin bu şekilde artacağını belirten Karacadağ, öğrencilere 'daha fazla kitap okuyun'önerisinde bulundu.

Üsküdar Sinema Akademisi söyleşileri oyuncu Ercan Kesal ve yönetmen Derviş Zaim ile devam edecek.