Van'da Tedavi Edilen Kuslar Ercis'teki Dogal Yasam Alanlarina Birakildi

Van’in Ercis ilçesinde yarali ve bitkin halde bulunan kuslar, tedavi süreçlerinin tamamlanmasinin ardindan dogal yasam alanlarina salindi.

Van'da Tedavi Edilen Kuslar Ercis'teki Dogal Yasam Alanlarina Birakildi
Dogada yarali ve bitkin halde bulunarak Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlügü ekiplerince Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülen kuslarin tedavi süreçleri tamamlandi.

DKMP Sube Müdürlügü ekiplerince Ercis ilçesine getirilen kuslar, Kaymakam Murat Karaloglu, esi Gamze Karaloglu ve görevlilerin katildigi programla Çelebibagi’nda bulunan dogal yasam alanlarina salindi.

Kaymakam Karaloglu, "Iyilesen kuslari dogal yasam alanlarina biraktik. Ilçemizin tarihi yerlerini öne çikarmak istiyoruz. Bu nedenle bu tarz etkinlikleri buralarda yaparak degerlendiriyoruz. DKMP Müdürlügü ekipleri aldiklari ihbarlari kisa sürede degerlendiriyor. Yarali hayvanlarin tedavileri için gereken duyarliligi gösteriyor. Ihbarlar, vatandaslarimizin bu konuda bilinçli oldugunu, hayvanlara deger verdigini ortaya koyuyor. Yarali hayvanlarin iyilestirilmesi ve dogal yasam alanlarina birakilmasi için emek harcayan DKMP Müdürlügü ekiplerimize ve Yüzüncü Yil Üniversitesindeki hocalarimiza tesekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA