Düzce'de Göl Ve Göletlere 35 Bin Sazan Birakildi

Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen 2024 yili su kaynaklarinin baliklandirilmasi projesi kapsaminda Düzce’de göl ve göletlere 35 bin sazan baligi yavrusu birakildi.

Düzce'de Göl Ve Göletlere 35 Bin Sazan Birakildi
Düzce’de baliklandirma projesi ile su kaynaklari zenginlesiyor. Düzce’de göl ve göletlere 35 bin adet savan baligi birakildi. Tarim ve Orman Müdürü Esra Uzun, “Su ürünleri kaynaklari ile su ürünlerinin sürdürülebilir olarak kullanilabilmesi ve gelecek nesillere aktarilmasi, iç su ürünleri stoklarinin takviye edilmesi, göl ekosisteminin canli tutulmasi, göl ve göletlerdeki balik popülasyonun desteklenmesi amaciyla, göl ve göletlerimize yavru baliklar birakilmaktadir. Baliklandirma programinin basariya ulasmasi ve sürdürülebilir bir gelecek için av araci, balik boyu, av zamani ve yer yasaklarina uyulmasi, birakilan yavrularin büyümesine, en az bir kez üremesine ve izin verilen yasal boyutlarin altinda kalan baliklarin avlanilmamasinin oldukça önem arz etmektedir" dedi.

Düzce’de bakanlikça belirlenen; 1 tane Merkez ve 3 tanesi Kaynasli ilçesinde bulunan Çamlipinar Göleti 5 bin, Korugöl’e 5 bin, Topuk Göletine 20 bin ve Torkul Gölüne 5 bin balik yavrusu birakildi.
Kaynak: İHA