Denizli'de Zafer Bayrami Coskusu Edip Akbayram Ile Yasandi

Denizli Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi 30 Agustos Zafer Bayrami konserine katilan Denizlililer, muhtesem anlara tanik oldu. Meydani hinca hinç dolduran onbinlerce Denizlili, usta sanatçi Edip Akbayram’in sarkilari ile unutulmaz bir bayram coskusu ve sevincini yasadi.

Denizli'de Zafer Bayrami Coskusu Edip Akbayram Ile Yasandi


Denizli Büyüksehir Belediyesi 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda usta sanatçi Edip Akbayram konseri düzenledi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi önünde bulusan on binlerce Denizlili bayram coskusunu doyasiya yasadi. Konser programina Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu ve esi Nilgün Çavusoglu, Baskanvekili Ali Marim, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, ilçe belediye baskanlari, davetliler ve onbinlerce vatandas katildi.



Gecede birbirinden güzel eserleri Denizlililer için seslendiren Edip Akbayram, güçlü sesi ile sevenlerine unutulmaz anlar yasatti. Meydani dolduran onbinlerce vatandas ünlü sanatçinin duygusal ve coskulu eserlerine hep bir agizdan eslik etti. Bu güzel aksamda kendisini yalniz birakmayan kalabaliga tesekkür eden Edip Akbayram, “Eskiyalarin, kadina siddet uygulayanlarin, çocuk istismarcilarinin, uyusturucu baronlarinin, tarikat ve cemaatlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden soysuz ve namussuzlarin olmadigi, yapanin yanina kar kalmadigi Türkiye özlemiyle Denizlili canlara, dostlara merhaba diyorum. Iyi ki varsiniz. Kültür ve sanata bu derece önem veren Nuri Baskana sahip oldugunuz için çok sanslisiniz” dedi.



On binlerin Zafer Bayrami coskusu için bulustugu konserde bir konusma yapan Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, 26 Agustos’ta baslayan ve zaferle sonuçlanan büyük bir bayrami kutlamanin sevincini yasadiklarini söyleyerek emek veren, bu güzelligi ortaya koyan herkese tesekkür etti.

“Mutlu bir Denizli’yi insa etmek için çalisiyoruz”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu da, davetlerine katilan hemsehrilerine ve bu anlamli günün var olmasinda basrol oynayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina tesekkür etti. Baskan Çavusoglu, “Yüzü gülen insanlarin, kadiniyla erkegiyle mutlu oldugu kimsenin ötekilestirilmedigi, sevginin, dostlugun ve barisin egemen oldugu, sagcisi solcusu, Kürt’ü Türk’ü, Alevi’si Sünni’si bir arada kardesçe yasanacak bir Denizli için bu yolculuga çiktik” dedi.

Mutlu bir Denizli insa etmek için yola çiktiklarini vurgulayan Baskan Çavusoglu konusmasina söyle devam etti; “Bizlerin yolculugunda ezenlerin degil ezilenlerin sesi olacak. Bu yolculugumuzda herkesin yüzünün güldügü bir Denizli hayalimiz var. Ben ne olurum diyenlerle degil, biz birlikte neyi basaririz? diyenlerle bu yolculuga çiktik. Bu yolculugumuzun mimari kendi canlarini, kendi mallarini, kendi hayatlarini hiçe sayarak güzel bir Türkiye, güzel bir gelecek, mutlu insanlarin yasadigi bir Türkiye hayaliyle mermilerin üstüne gülerek gidenlerle, ölümün serbetini gülümseyerek içenlerledir. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaslariyla bu güzel cografyanin kurulmasinda emegi geçen tüm büyüklerimizi, sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de sükranla aniyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bu yolculugu hep beraber daha da ileriye götürecegiz”

Baskan Çavusoglu, “Bu yolculugu hep beraber daha ileriye götürecegiz. Kendi gemisini kurtararak, kaptan oldugunu düsünenlere degil, gelecegi kurtararak hep beraber mutlu olanlarin Denizli’sinde bir araya gelecegiz. Bizlerin yolculugunda yüzü gülen insanlar için bugün baslattigimiz bu yolculugu daha da ileriye götürecegiz. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun” diye konustu.



Baskan Çavusoglu daha sonra usta sanatçi Edip Akbayram’a tesekkür ederek, günün anisina Denizli’nin simgesi horoz figürlü bir kaide hediye etti.
Kaynak: İHA