Bingöl'de 269 Adet Sismik Izolatörün Kullanildigi 500 Yatakli Hastane Yükseliyor

Bingöl’de geçtigimiz yil yapimina baslanan 500 yatakli devlet hastanesinin insa süreci devam ediyor. Muhtemel depreme dirençli bir sekilde insa edilen hastanenin zemininde bin 289 fore kazik, bodrumunda ise 269 adet sismik izolatör kullanildi.

Bingöl'de 269 Adet Sismik Izolatörün Kullanildigi 500 Yatakli Hastane Yükseliyor
Bingöl’de 33 dönümlük bir alanda insaati devam eden 500 yatakli devlet hastanesi hizla yükseliyor. 7 kat yükseklikten olusacak devlet hastanesinin zemininde, bin 289 adet fore kazik kullanildi. Muhtemel depreme dirençli bir sekilde insa edilecek olan hastanenin bodrumunda ise 269 adet sismik izolatör kullanildi. Insasi devam eden hastane, mevcut 300 yatakli hastaneyle birlestirilerek 800 yatak kapasitesine çikarilacak ve arastirma hastanesi statüsünde hizmet verecek.

“Herhangi bir deprem aninda güvenli bir sekilde kullanilacak bir bina insa ediliyor”

2026 yilinda teslim edilmesi hedeflenen hastaneyle ilgili IHA’ya açiklamalarda bulunan Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Veysel Tosun, kentin en güvenli binasinin insa edildigini söyledi.



Tosun, “Insaati devam etmekte olan 500 yatakli devlet hastanemizin alanindayiz. Bu hastanemiz deprem bölgesi olan Bingöl’ümüzde en güvenli bina olarak insa edilmekte. Bin 289 adet fore kazik sistemiyle güçlendirilmis bir zemin üzerinde 269 adet sismik izolatörün bulundugu, bunun yaninda 60 adet damperli sistem dedigimiz sönümleyicilerin eslik ettigi bir bina statüsünde. Herhangi bir deprem aninda güvenli bir sekilde kullanilacak bir bina insa ediliyor” dedi.



“3’üncü basamak hastanelerde yapilmis olan özellikli islemler yapilabilecek”

Tosun, “Hastanemiz 500 yatak kapasitesinde olacak. Bunun 49 yatagi yogun bakimlara ayrilmis olacak, bunun yaninda 13 adet ameliyathanesi, 132 adet ise poliklinik olacak sekilde bir hastane olacak. Mevcut hastanemizle birlikte yeni hastaneyi de birlestirmek istiyoruz. 500 yatak burada, 300 yatak da diger hastanede olacak. Hastanemizi 800 yatakli bir hastane kompleksine getirmek istiyoruz. 800 yatakli bir kompleks haline geldikten sonrasinda hastanemize 3’üncü basamak hastane statüsü kazandirip egitim ve arastirma seviyesinde hizmet vermek istiyoruz. Bunun ne gibi artilari olacak? Ilimizde artik 3’üncü basamak hastanelerde yapilmis olan özellikli islemler yapilabilecek. Ilgili hastanemizde nüfusa ve yatak kapasitesine bagli olan yan dal branslar gibi ilimizde suan da bulunmayan branslarin açilmasini, gelmesini, doktor atamalarinin olmasi gibi faydasi olacak. Bunun yaninda diger büyük hastanelerde yapilmis olan ameliyatlarin burada da yapilmasini amaçliyoruz. Dileriz 2026’nin yaz aylarinda binamizi teslim alir ve vatandaslarimizin hizmetine sunariz" diye konustu.

Kaynak: İHA