Emekli Noter Hayal Ettigi Atatürk Kütüphanesi'ni Kurdu

Isparta’da yasayan 70 yasindaki emekli noter Mustafa Kemal Pinar, yaklasik 5 yil önce hayali olan Atatürk Kütüphanesi kurdu. Pinar, 6 bin eserlik kütüphanesiyle gençleri sosyal medyadan uzaklastirarak, kitap okuma aliskanligi edindirmeyi hedefliyor.

Isparta’da yasayan 70 yasindaki emekli noter Mustafa Kemal Pinar, kendi imkanlariyla yaklasik 5 yil önce özel Atatürk Kütüphanesi kurdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili yaklasik bin 300’e yakin eseri kütüphanede toplayan Pinar, ayni zamanda roman, hikayelerden olusan 6 bin eserlik kütüphanesiyle ögrencileri sosyal medyadan uzaklastirarak, kitap okuma aliskanligi edindirmeyi hedefliyor. Yaklasik 25 yil avukatlik yaptiktan sonra noterlige geçen Mustafa Kemal Pinar, emekli olmadan önce ofisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili kitaplarla küçük bir köse olusturdu. Daha sonra noterlikten emekli olan Pinar, 5 yil önce özel Atatürk Kütüphanesi kurarak verdigi ücretsiz hizmetten tüm vatandaslarin faydalanmasini istiyor.

“En büyük hayalim buydu, hayalime kavustum”

Kütüphane kurmanin hayalini kurdugunu vurgulayan Mustafa Kemal Pinar, “Herkesin bir hayali vardir. Kimisi doktor, hukukçu veya subay olmak ister. Ben meslek sahibiydim ama bir hayalim vardi. Güzel bir yerde insanlara faydali olabilecek güzel bir kütüphane açmak istiyordum. En büyük hayalim buydu hayalime kavustum. Suan 70 yasindayim, kütüphane hayaline 65 yasindan itibaren kavustum ve kütüphanede ki amacim Atatürk’ü yasatmak, anlatmak ve kitap okumaya tesvik etmek” dedi.



“Kitaplar bilgi hazinesidir, gençlerimiz bu bilgiden yararlansin istiyorum”

Kütüphanesinde bulunan eserler hakkinda bilgi veren Pinar, “Kitaplar bilgi hazinesidir, kütüphanelerde bu bilgileri toplayan yerdir. Kütüphanenin kurulma amaci ayni zamanda, gençlerimizi sosyal medyanin zararindan uzaklastirmak. Kütüphanemizde 6 bin eser var bunun bin 300 tanesi Atatürk konulu eserlerden meydana gelmektedir. Diger kitaplarimiz ise roman, öykü ve hikayelerden meydana gelmektedir. Tüm kitaplarimiz bandrollüdür. Tüm gençlerimizin kütüphanemizi ziyaret ederek burada olan imkanlardan yararlanmasini istiyoruz. Gençlerimiz buraya gelerek ders çalisabilir, üniversiteli ögrencilerimiz burada tezlerini hazirlayabilirler. Gençlerimizi kitapseverlerle, sair ve yazarlarla bulusmaya tesvik ediyoruz” seklinde konustu.



“Kütüphanede ticari amacim yok”

Kütüphanede vatandaslara verdigi hizmetin ücretsiz olduguna deginen Pinar, “Kütüphaneyi kurarken ücrete dair bir sey düsünmedik. Ticari amacimiz kesinlikle yoktur. Kütüphanemize üye olmak isteyen herkesten, kütüphanenin kitap çesitliligi açisindan zenginlesmesi için bir kitap getirmesini istedik sadece. Bu konuda basarili oldugumu düsünüyorum. Kütüphaneye kitap bagislayan çok kisi oldu ayrica bana ait kitaplarda var” dedi.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi girisine yeni tasindigini belirten Pinar, “Önceden Tuhafiyeciler Sitesi alt katindaydi kütüphanem. Orada emekli vatandaslarimizin sayisi fazlaydi. Gençlerimiz gelmiyordu. Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in katkilariyla buraya tasinarak kütüphanemi gelistirdim. Baskanimizin çok katkisi var, kendisine çok tesekkür ediyorum. Yeni yerimizde insanlara daha çok faydali olacagimizi düsünüyorum” seklinde konustu.

Mustafa Kemal Pinar kütüphanenin yani sira Isparta ilçelerine giderek orada bulunan ögrencilerde kitap okuma etkinligi, özel günlerde konferans, sunum, Atatürk tablosu sergisi ve Türk Sinemasi sergileri açtiklarini söyledi.

Kaynak: İHA