HAK-IS 30 Agustos Zaferinin 102. Yil Dönümünü Kutladi

HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yaptigi açiklamada, “Ülkemizin özgürlük temellerinin atildigi ve yurdumuzun düsmanlardan kurtuldugu 30 Agustos sanli zaferinin 102. yili kutlu olsun” dedi.

HAK-IS 30 Agustos Zaferinin 102. Yil Dönümünü Kutladi
HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yaptigi yazili açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Vatan topragimizin düsman isgalinden kurtulusunun ve ulusumuzun bagimsizligini müjdeleyen 30 Agustos Zaferinin 102. Yildönümünü HAK-IS olarak coskuyla kutluyoruz. Ülkemizin özgürlük temellerinin atildigi ve yurdumuzun düsmanlardan kurtuldugu 30 Agustos sanli zaferinin 102. yili kutlu olsun.

30 Agustos ülkemizin düsman isgalinden kurtulusunun, milletimizin bagimsizlik ve özgürlügünün sembol günlerinden birisi, toplumsal birlik ve dayanismamizin önemli bir göstergesidir. 30 Agustos, Istiklâl mücadelemizin zaferle taçlandigi, Cumhuriyetimizin temellerinin insa edildigi, tarihten silinmek istenen bir milletin direnis ve dirilisinin yükseldigi ve tüm ezilen milletlere moral ve heyecan kaynagi oldugu bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde 30 Agustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz Meydan Muharebesinde kazanilan basari neticesinde istiklal mücadelemizde zafere ulasilmistir. Kazanilan bu önemli zaferle birlikte topraklarimiz düsman isgalinden kurtarilmis, milletimiz tekrar bagimsizligina kavusmustur.

Milletimiz tarih boyunca milli ve manevi degerlerini korumak için her türlü mücadeleyi göze almis, vatanina ve bayragina göz dikenlere hiçbir zaman firsat vermemistir. 30 Agustos’u hatirlamak, aziz milletimizin Kurtulus Savasi’nin en zor ve agir sartlari altinda bile vatani için verdigi mücadeleden asla vazgeçmeyen sanli bir millet oldugunu anlamamiz bakimindan büyük bir önem tasimaktadir.

Kahraman ordumuz kisa bir sürede düsmani Anadolu’nun ortalarindan Izmir’e kadar sürmeyi basarmis, Gazi Mustafa Kemal’in Baskomutanliginda 26 Agustos 1922 tarihinde baslayan Büyük Taarruz ile birlikte 4 gün süren gögüs gögse çarpismalarin ardindan Dumlupinar’da tarihte esine ender rastlanacak bir basariya imza atmistir. Bu basarinin tesadüf olmadigini son yillarda sinir ötesinde ardi ardina gerçeklestirilen harekâtlarla bir kez daha gösteren kahraman ordumuz, milletimizi Anadolu’dan söküp atma hevesi içerisinde bulunanlara yeni destanlar yazmaya devam etmektedir.

Unutulmamalidir ki, sanli Türk Milleti tarihin hiçbir asamasinda baskilara, dis müdahalelere ve algi oyunlarina yenilmemistir ve yek vücut olmustur. Ülkemizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz hain darbe girisimi gecesi demokrasi asigi milletimiz cani pahasina büyük bedeller ödemis ve bu ugurda yeni bir destan yazmistir.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi hainlerin alçakça dogrulttugu namlularin karsisinda gögsünü korkusuzca siper etmistir. Tek derdi “vatan” olan aziz milletimiz, bagimsizligini korumak ve zalimlere dur demek için milli bir davada hainlere karsi tek yürek, tek bilek olmus, vatanina, bayragina ve bagimsizligina sahip çikmistir. Sanli tarihi destanlarla dolu olan milletimiz, ülkemizde; bölgemizde ve tüm dünyada, baris, özgürlük ve istikrarin güvencesi oldugunu bir kez daha ortaya koymustur.

Bagimsizlik asigi bu millet, Cumhuriyetin 102. yilina dogru emin adimlarla ilerlerken atalarinin mirasi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde, hiçbir emperyalist gücün söz sahibi olmasini kabul etmeyecektir.

Bagimsizligin ve özgürlüklerin öneminin farkinda olarak, insan haklari basta olmak üzere, tüm temel haklardan yoksun birakilan ve soykirima ugrayan Filistin halkinin sanli direnisini destekliyoruz. Baskenti Kudüs olan özgür ve bagimsiz Filistin devletinin kurulmasinin, dünya bagimsizlik tarihi adina büyük bir esik oldugunun görülmesini istiyoruz.

Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere 30 Agustos Zaferini bizlere armagan eden, 102 yil önce vatan için, ülkemizin gelecegi için ter ve emeklerini kanlariyla harmanlayarak topraga düsen aziz sehitlerimize ve bugün vatanin varligi ve bütünlügü için topraga düsen tüm sehitlerimize bir kez daha Cenab-i Hak’tan rahmet diliyoruz.

HAK-IS Konfederasyonu olarak, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni yürekten kutluyor, ülkemiz ve milletimize baris ve esenlikler diliyoruz.”
Kaynak: İHA