Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Sehrin Kalbine Daha Yesil Bir Dokunusla Kayserimize Nefes Aldiriyoruz'

Vizyon projelerini bir bir hayata geçiren Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’in ’Çevre Belediyeciligi’ konu basligiyla daha önce açikladigi Ahievran Caddesi çevre düzenleme çalismasinda geri sayim basladi. Bir mühendis gözüyle çalismalarin inceliklerini yetkilerle paylasan Baskan Çolakbayrakdar, sehrin kalbine daha çevreci bir anlayisla büyük bir operasyon yaptiklarini belirterek, “Kayseri’mizin kalbinde yeseren bu yeni dokuyla, sehrimize nefes aldiracak, hemsehrilerimize huzur verecek bir yasam alani insa ediyoruz" dedi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Sehrin Kalbine Daha Yesil Bir Dokunusla Kayserimize Nefes Aldiriyoruz'
Ilçede dönüsüm ve degisimin daha hizli bir sekilde gerçeklesmesi ve daha güzel olmasi için çalismalari sik sik kontrol eden Baskan Çolakbayrakdar; Sahabiye Mahallesi Ahievran Caddesi’nde çalismalari kontrol etti. Bir mühendis gözüyle kuru havuz, yesil alan ve kaldirim çalismalarinin inceliklerini yetkilerle paylasan Baskan Çolakbayrakdar, çevre düzenlemesinde daha fazla yesile agirlik verilmesi talimatinda bulundu. Çevre düzenleme çalismasindan duydugu memnuniyeti dile getiren esnaf ve vatandaslar, sehrin kalbine dokunan bir proje oldugunu belirterek, Kayseri’nin çehresini degistiren konforlu ve kalici hizmetlerden dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti. Sehrin kalbinde yeseren bu çevre düzenlemesiyle Kayseri’yi daha yasanabilir ve daha yesil bir gelecege tasiyacaklarini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar; "Kadim mahallelerimizden biri olan Sahabiye Mahallesi Ahievran Caddesi’ndeyiz. Orduevi’nden baslayip Büyüksehir Belediyemize kadar uzanan Ahievran Caddesi’nde çevre düzenleme faaliyetlerine basladik. Çevre düzenleme çalismasi kapsaminda otoparklari artirarak yeniliyoruz. Özellikle yesil alan dokusunu artirarak yeni bir yesil alan insa ediyoruz. Bununla birlikte, olmazsa olmaz olan yürüme yollarini yapiyoruz. Oturma gruplarinin olacagi ve yesil alan ile otoparkin daha da artacagi yeni bir çevre düzenlemesi gerçeklestiriyoruz. Tabiri caizse, sehrin kalbinde bir operasyon yapiyoruz. Is yerleri faaliyetlerine devam ederken hiçbir aksakliga meydan vermeden, hizli bir sekilde çevre düzenlemesini hayata geçirmeye çalisiyoruz. Ekiplerimiz yogun bir sekilde sahada çalisiyor. Insallah en kisa sürede fiziki çalismalari bitirip yesillendirme çalismalarini tamamlayacagiz. Sehrin merkezinde piril piril, yemyesil bir dokuyu hayata geçirmis olacagiz. Daha çevreci bir anlayisla Kocasinan’a, Kayseri’mize ve insanimiza yakisir bir çevre düzenlemesiyle hemsehrilerimizin mutlu olacagi bir çalismayi daha tamamlamis olacagiz. Hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Öte yandan çevre düzenleme çalismasi kapsaminda Orduevi’nden baslayip Büyüksehir Belediyesi’ne kadar uzanan Ahievran Caddesi’nde toplam 13 bin metrekare alanda 250 otopark, genisletilmis yesil alanlar, oturma gruplari, gölgelikler, 3 kuru havuz, farkli bitki örtüleri ve peyzaj çalismalari ile LED isiklandirmalar yer alacak.
Kaynak: İHA