Çiftçilerden Mazot Destegi Için Baskan Fatma Sahin'e Tesekkür

Çiftçiler, mazot destegini erkene çekerek tarimsal üretime katki saglayan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e tesekkür etti. Üreticiler, mazot desteginin öne çekilmesiyle, ekim sezonunun daha planli bir sekilde yürütülmesine imkan saglayacagini belirtti.

Çiftçilerden Mazot Destegi Için Baskan Fatma Sahin'e Tesekkür
Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 2024 yili mazot desteginin çiftçilere erken tarihte ulastirilmasi için aldigi karar ile çiftçilerin takdirini kazandi. Tarim alanlarinda verimliligi artirmak ve çiftçilerin üretim imkanlarini iyilestirmek amaciyla çalismalarini sürdüren Sahin, bu sefer Nizip ilçesindeki kirsal mahallelerde çiftçilerle bir araya geldi.

Nizip’teki ziyaretinde çiftçilerle bulusan Baskan Sahin, üreticilerin karsilastigi zorluklari yerinde dinledi. Çiftçilerin mazot destegi, asilama, yem destegi, sulama projeleri, fide, fidan ve tohum yardimlari gibi birçok konuda dile getirdigi taleplerin hizli bir sekilde degerlendirilmesi ise bölgede büyük memnuniyet olusturdu.

Çiftçilerin tek beklentisi tarim desteklerinin ayni sekilde devam etmesi yönünde

Baskan Fatma Sahin, kirsal mahalleleri gezerken, sadece mazot destegiyle sinirli kalmayip, çiftçilerin her alandaki ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik çalismalara devam edeceklerini vurguladi, bu tür desteklerin tarimsal faaliyetlerin sürekliligi açisindan kritik öneme sahip oldugunu belirtti.

Çiftçiler ise Baskan Fatma Sahin’in tarima verdigi önemi ve sorunlarina gösterdigi ilgiyi memnuniyetle karsiladiklarini dile getirirken, bu tür desteklerin devam etmesi yönündeki beklentilerini de paylasti.

Bu kapsamda 20 yildir çiftçilikle geçimini sagladigini belirten Abdülkadir Öztürk, “Zeytin ve Antep fistigi üretiyorum. Baskanimiz Fatma Sahin bugün köyümüzü ziyaret etti. Kendisinin tarim alaninda bizlere birçok destegi bulunuyor. Bunlardan bazilari mazot ve gübre destegi. Kendisine yardimlarindan dolayi tesekkür ediyorum. Göreve geldigi günden bu yana çiftçilere olan destegini bizlerden hiç esirgemedi” dedi.



Çiftçi Ali Palamut, yasinin 58 oldugunu ve yaklasik 40 yildir Nizip’te çiftçilik yaptigini anlatarak, “Fistik, zeytin ve incir üretimi yapiyorum. 2 yildir Baskanimiz Fatma Sahin sag olsun bizlere mazot destegi veriyor. Bu yil üçüncüsünü alacagiz. Kirsal kesim çiftçisinin maddi kaynaklari genelde kisitlidir. Mazot destegi sayesinde tarim alanlarimizin ihtiyaçlarini daha rahat ve dogru zamanda görebiliyoruz” diye konustu.



35 yildir çiftçilikle ugrastigini dile getiren Mehmet Killi, “Çiftçilik benim baba meslegim. Bu meslegi devam ettirmek istiyorum. Baskanim Fatma Sahin, sag olsun 2 yildir bize mazot destegi veriyor, yaramiza merhem oluyor, dar zamanda bizi kolluyor” ifadelerini kullandi.

Ahmet Palamut ise kendisini bildi bileli çiftçilik yaptigini söyleyerek, “Baskan Fatma Sahin’in geleneksel hale getirdigi mazot desteginin çiftçiye ilaç gibi geldigini söyleyebilirim. Baskanimiz bu yil da mazot desteginin tarihini öne çekti. Bu da ekimimizi daha planli ve dogru yapmamiza imkan taniyacak” seklinde konustu.



Çocuklugundan bu yana çiftçilikle ugrasan Mürsel Özdemir de Gaziantep Büyüksehir’in verdigi mazot destegi ile arazilerini daha rahat sürdüklerini aktararak, “Çogu çiftçimiz mazot parasi bulamiyor. Dolayisiyla mazot destegi bizlere nefes oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA