Ikinci Beyazit'in 528 Yillik Vakfi Yasatiliyor

Izmir Vakiflar Bölge Müdürlügü 528 yillik vakfin hayir sartini Manisa’da 16 çocugu sünnet ettirerek gerçeklestirdi. Sultan II. Beyazit tarafindan 1496 yilinda kurulan ve toplu sünnet hizmeti veren vakif hayir sarti geregi, Manisa’da 16 çocuk sünnet ettirildi.

Ikinci Beyazit'in 528 Yillik Vakfi Yasatiliyor
Izmir Vakiflar Bölge Müdürlügü, tarafindan Manisa’da sünnet söleni düzenlendi.

Manisa Sehzadeler Ilçesi’nde bulunan Kursunlu Han’da düzenlenen sünnet söleni öncesinde çocuklarla birlikte süslenmis otomobillerle çocuklar ve aileleriyle sehir gezisi yapildi. Manisa Mevlevihane basta olmak üzere Muradiye Külliyesi, Saruhanbey Medresesi gibi tarihi yapilarin da gezildigi sehir gezisinde, Manisa Sultan Camii’nde Kur-an Kerîm tilaveti sonrasi dualar edildi. Tip Tarihi Müzesi ziyareti sirasinda, serinleyen ekip, sehir gezisi sonrasi Mehter Takimi esliginde Kursunluhan’daki sölen alanina geçti.

Kavurma pilav ve ayran ikrami sonrasi, hazirlanan oyun alaninda çocuklar eglenceli vakit geçirdi. Hacivat-Karagöz ve palyaçolarinda da bulundugu sölende, çocuklara ve ailelerine patlamis misir, pamuk sekeri ve Osmanli serbeti gibi ikramlar gerçeklestirildi.

Törende konusan Vakiflar Izmir Bölge Müdürü Tahir Emre Can, sünnet söleni ile Kültür Turizm Bakanligi, Vakiflar Bölge Müdürlügü olarak Sultan Ikinci Beyazit Vakfi’nin hayir sartini yerine getirdiklerini kaydetti.



Vakiflar Bölge Müdürü Can, "Bizler Vakiflar Genel Müdürlügü olarak bize emanet ecdadimizdan emanet vakiflarin vakfiyelerini yerine getirmek, onlarin emanetlerini sanki bugün ayaktalarmis gibi devam ettirmek adina bir görevi ifa ediyoruz. Bu kapsamda birçok ailemize çesitli yardimlar, birçok ögrencimize burslar, birçok ögrencimize birçok etkinlikler ve faaliyetlerle destek olmaya çalisiyoruz. Bu yil boyunca da hem Ramazan Bayraminda çocuklarimiza bayramliklar aldik. iftarlar gerçeklestirdik. Yine kurban bayraminda kurbanlar kestik, bayramliklar dagittik. Bugün de burada çocuklarimiz mutlulugu her erkek çocugunun mutlulugunu yasamak istedigi, sünnet olup dügününü yapamayan, ihtiyaç sahibi ailelerimizin, çocuklarimizin mutlu mutlulugunu yasatmak için bir araya geldik. Bu kapsamda çocuklarimizi gün boyu konvoylarla, tarihimizin, ecdadimizin eserlerini gezdirmeyi tanitmayi ve bu güzel mekanda güzel sehirde, sehzadeler sehri Manisa’mizda çocuklarimizin bu geleneklerimizi tanimasina destek olmaya çalistik. Su anda da yine sünnet emegiyle, eglencesiyle, serbetiyle bu ani dolu dolu yasamayi yasatmayi ve onlarin ömrü hayatinda unutamayacak bir ani olarak kalmasini ve bu vakfiyenin de onlarla birlikte yasamasini ümit ediyor ve arzu ediyoruz" diye konustu.

Vakiflar Bölge Müdürü Can, sünnet Söleni ne destek olan Manisa’daki kurum ve kuruluslara verdikleri destekten dolayi tesekkür etti.

Konusmanin ardindan, Vakiflar Bölge Müdürü Can ve törene katilan Manisa protokol üyeleriyle çocuklara çeyrek altin takarak, her birine bisiklet hediye etti. Vakiflar Bölge Müdürü Can, vakif kültürünün yasatilarak bu tür etkinliklerin devam edecegini söyledi.



Kursunluhan’daki sünnet sölenine Vakiflar Izmir Bölge Müdürü Tahir Emre Can, Manisa Vali Yardimcisi Mustafa Harputlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mustafa Kiliç, Manisa Il Kültür Müdürü Ibrahim Sudak, Vakiflar Izmir Bölge Müdür Yardimcisi Musa Özgür Turnali, Vakiflar Izmir Bölge Hayir Hizmetleri Sube müdürü Hasim Yadigar ile vatandaslar ve sünnet olan çocuklarin aileleri ve yakinlari katildi.

Kaynak: İHA