Baskan Büyükkiliç, 50 Yillik Altyapisi Yenilenen Argincik Toptancilar Sitesi'nde Incelemelerde Bulundu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 50 yillik altyapisi yenilenen Argincik Toptancilar Sitesi’ni ziyaret ederek, yapilan çalismalari yerinde inceledi. Baskan Büyükkiliç, “50 yildan daha fazla olan altyapi tamamen elden geçiriliyor” dedi.

Baskan Büyükkiliç, 50 Yillik Altyapisi Yenilenen Argincik Toptancilar Sitesi'nde Incelemelerde Bulundu
Kayseri’yi altyapi sorunlarindan arindirarak daha yasanabilir düzeye ulastirmak için çalismalarini araliksiz sekilde sürdüren Büyüksehir Belediyesi, altyapi hizmetlerini titizlikle yürütmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Büyüksehir Belediyesi, telekomünikasyon ve Kocasinan Belediyesi is birliginde Argincik Toptancilar Sitesi’nin 50 yillik altyapisini yeniliyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, burada yapilan çalismalari yerinde inceledi. Baskan Büyükkiliç’a teknik gezi esnasinda Genel Sekreter Yardimcisi Ali Hasdal ve daire baskanlari da eslik etti.

Esnaflari ziyaret eden, sicak ve samimi sohbetler gerçeklestiren Büyükkiliç, burada yaptigi açiklamada, “Burasi, Kayseri’mizin medar-i iftihari esnaflarimizin kullandigi 1970’li yillardan beri Argincik Toptancilar Sitesi diye bilinen önemli bir hizmet merkezidir. Buradaki esnaflarimizin anlayisli, degerlerine bagli yaklasimindan dolayi seviyor, dua ediyor, takdir ediyoruz” dedi.

50 yili askin altyapinin tamamen yenilendigini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

“O güzel insanlarin bulundugu bu ortamda 50 yildan daha fazla olan altyapinin hem kosullar itibariyle hem de de malzeme kalitesi açisindan ihtiyaçlarini biliyoruz. Burada Kocasinan Belediyemiz asfalt çalismalarini, su, kanal, yagmur suyu, elektrigi, telekomünikasyon hizmetleri ile ilgili altyapiyi tamamen elden geçiriyor. Günün kosullarina uygun, teknik olarak yeterli borularla hizmet veriliyor.”

Büyükkiliç, çalismalarin hizlandirilmasi talimatini da vererek, “Bir miktar rahatsizlik verdigimizin farkindayiz, yer alti hizmetleri biraz zor olur, yapilan da görülmez. Kocasinan’imizin kiymetli ekibine tesekkür ediyorum. Hizlandirma adina, Kocasinan’imiz ile Fen Isleri’mizin dayanismasi talimatini da veriyoruz” diye konustu.

“Gidacilarin, sitelerin dostusunuz”

Kayseri Toptan Gidacilar Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Aksoy da Baskan Büyükkiliç’i ‘gidacilarin dostu’ seklinde nitelendirerek, “Tesriflerinizden dolayi mütesekkiriz. Baslangicindan beri gidacilarin, sitelerin dostusunuz. Bunun bilinci içindeyiz. 1970’de baslayan süreçte, 50 yilin altyapisini yeniliyorsunuz, mesakkat oluyor ama kisa sürede insallah tamamlanir. Modern anlamda çarsimiza kavusmus oluruz. Sahsinizda emegi geçenlere gidacilar olarak tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Argincik Toptancilar Sitesi’ne cephe düzenlemesi de yapilmasi için harekete geçeceklerini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Ayrica cephe iyilestirmesi de yapalim, burayi hiper market haline dönüstürelim, gidacilari burasi asmis, her kesimden kardesimiz esnaflik yapiyor. Oturup dayanisalim, güzel bir katki saglayalim, görsel açidan da ‘hakikaten yakisti’ diyelim” seklinde konustu.

Aksoy da Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ve dua ederek, “Öyle bir çalisma da olursa fevkalade Kayseri’mize güzel bir çarsimiz olur. Sizin de bir eseriniz olur” dedi.

Kaynak: İHA