Bebek Ve Çocuk Konfeksiyonu Ihracatina 'Alim Heyeti' Destegi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO), ihracat odakli projelerini tüm hiziyla sürdürüyor. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün en önemli üretim merkezlerinden biri olan Bursa’da, BTSO liderliginde yürütülen 2 ayri UR-GE Projesi çerçevesinde 25 ülkeden 110 yabanci alici, Bursali firmalarla is birligi masasinda bulustu.

Bebek Ve Çocuk Konfeksiyonu Ihracatina 'Alim Heyeti' Destegi
BTSO tarafindan Ticaret Bakanligi destekleriyle yürütülen Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü UR-GE Projeleri, firmalarin ihracat odakli büyümesine ivme kazandirmaya devam ediyor. BTSO’nun liderliginde düzenlenen Uluslararasi Rekabetçiligin Gelistirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) ile firmalar hem ihracatini hem de katma degerli üretimini artiriyor. UR-GE üyesi 29 firma, Bursa Business School ev sahipliginde düzenlenen B2B organizasyonunda yabanci alicilarla bir araya geldi. Iki gün süren etkinlikte 500’ü askin is görüsmesi gerçeklestirildi.

“Tekstil sektörü Bursa’nin temel tasi”

BTSO Meclis Baskani Ali Ugur, Bursa’nin bugünkü güçlü üretim yapisinin temel taslarindan birinin tekstil sektörü oldugunu söyledi.

Ali Ugur, “Tekstil sektörümüzün alt kollarindan biri olarak hizla büyüyen bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüzün Türkiye’deki toplam üretiminin yüzde 50’den fazlasi Bursa’da gerçeklestirilmektedir. Bursa’nin sahip oldugu potansiyel sadece rakamlarla sinirli degil; burada inovasyon, kalite ve sürdürülebilir üretim prensipleriyle gelecege yön veren bir vizyon var. Paydaslarimizla kurdugumuz güçlü is birlikleri sayesinde sektörümüzün güçlü performansini daha da ileri tasimak istiyoruz. Bu nedenle alim heyeti organizasyonumuzu, is birligimizi güçlendirecegimiz ve yeni firsatlari kesfedecegimiz bir platform olarak görüyorum. Ikili is görüsmelerimizin hem Bursa firmalarimiz hem de yabanci konuklarimiz için hayirli olmasini temenni ediyorum.” dedi.

“Sektörün ihracatina katki sagliyoruz”

BTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ismail Kus, alim heyeti programinin sektörün ihracatina önemli katkilar saglayacagini söyledi.

Ilk kez Uludag’da, Bursa Business School ev sahipliginde düzenlenen alim heyeti organizasyonunu gelecek yillarda da sürdüreceklerini belirten Ismail Kus, “Sektör olarak, gelen misafirlerimize en iyi sekilde hizmet verip, ürünlerimizi tanitiyoruz. Alicilarla güçlü iliskiler kurarak ticaret köprüleri olusturmayi sürdürecegiz. Amacimiz sektöre, Bursa’miza ve ülkemize faydali olmaktir. BBS ev sahipliginde düzenlenen bulusmada, 25 ülkeden yaklasik 150 yabanciyi agirladik. BTSO olarak üyelerimizin ihracatini artirmak için projelerimize tüm hiziyla devam edecegiz.” diye konustu.

“Bursa sektörün merkezi”

BEKSIAD Baskani Servet Yilmaz, Bursa’nin bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe 100 bin kisiye yakin istihdami ve güçlü üretim kapasitesi ile bir merkez konumunda oldugunu söyledi.

Gerçeklestirilen organizasyonlarin sektöre ivme kazandirdigini söyleyen Yilmaz, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’nin öncülügünde, BEKSIAD is birliginde gerçeklestirilen alim heyetleri, firmalarimizi tanitma ve ürünlerimiz hakkinda bilgiler sunabilme imkânini karsimiza çikariyor. Ticari faaliyetler, öncelikle taraflarin birbirlerini tanimalari ile baslar ve devam eder. Bugün ikili is görüsmelerinde gerçeklesen tanismalarin kalici bir is birligine ve ticarete dönüsmesini diliyoruz.” dedi.

“Organizasyon bize çok katki sagladi”

BTSO UR-GE üyesi Tugrul Er, projede gerçeklestirilen B2B görüsmelerine ilk kez katildigini belirterek, “Organizasyon bizim için çok verimli geçiyor. Yeni pazar arayisi içinde oldugumuz için bize çok katki sagladi. Özellikle Kazakistan ve Rusya’dan gelen alicilarla görüsmelerimiz ve is birliklerimiz oldu. Bölgede devam eden savas dolayisiyla islerimiz biraz sekteye ugramisti, bu alim heyetiyle birlikte tekrar canlanacagini düsünüyorum. BBS gibi bir firsatimiz varken bu programlarin sayisini artirmaliyiz. Bizlere bu imkani sunan BTSO Yönetim Kurulu Baskanimiz Ibrahim Burkay ve ekibine tesekkür ediyorum.” dedi.

“Bundan sonra her sene burada olacagiz”

BTSO UR-GE üyesi Seren Çaglayan, organizasyondan ve yabanci alici profilinden çok memnun olduklarini söyledi.

UR-GE projesinde gerçeklestirilen alim heyeti organizasyonuna ilk kez katilma firsati bulduklarini belirten Çaglayan, “Bundan sonra düzenlenecek tüm programlarda yer almayi düsünüyoruz. Görüsmeler bizim için çok verimli geçiyor. Kirgizistan ve Orta Asya bölgesi basta olmak üzere birçok müsterimiz oldu. Firmalarin müsteri portfoyünü gelistirmesi açisindan bu organizasyonlarin çok kiymetli oldugunu düsünüyorum. Bu bulusmalarin gerçeklesmesinde emegi geçen tüm yetkililere tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi. BTSO UR-GE üyesi Ismail Sönmez ise, “Geçtigimiz yillarda alim heyeti organizasyonu fuarla es zamanli olarak düzenleniyordu. Bu sene tamamen farkli bir tarihte düzenlenmesini sektör açisindan olumlu buluyorum. Böylece sezonumuz bos geçmemis oldu.” diye konustu.

“Yabanci alicilar memnun ayrildi”

Ikili is görüsmelerine katilan yabanci alicilar ise yaptiklari degerlendirmelerde ürün kalitesine ve birebir görüsmelerin olumlu yanlarina dikkat çekti. B2B etkinligine Rusya’dan katilan Yana Barysava, geçen yil gerçeklestirilen Junioshow fuarina katildiklarini belirterek, “Bursa’daki alim heyeti organizasyonuna ilk kez geldik. Firmalarla birebir temas kurma firsati buldugum için mutluyum. Yeni firmalarla tanisma sansi yakaladik. Ilerleyen dönemde umarim bu tanismalar is birliklerine dönüsür.” dedi.

B2B etkinligine Kazakistan’dan katilan Cholponai Ysmailova, 2017’den beri Bursa’dan ürün aldigini belirterek, “Bu organizasyona besinci kez katiliyorum. Organizasyonu çok begendik ve harika bir tesiste konaklama firsati bulduk. Burada tanistigimiz firmalarla görüsme imkâni bulduk, ürünlerini çok begendik ve onlarla is yapmaya karar verdik. Bizi buraya davet eden BTSO’ya tesekkür ediyorum.” Ifadelerini kullandi. Ukrayna’dan B2B etkinligine katilan Olga Mykhailova ise ilk defa Bursa’da B2B etkinligine geldigini ve gelecek yillarda da organizasyonda yer almaktan memnuniyet duyacagini söyledi.

Kaynak: İHA