Balçikta Ölümü Bekleyen Köpege Hayat Kurtaran Müdahale

Hatay’in Kirikhan ilçesinde yasayan hayvansever Ibrahim Göçer, balçiga saplanan köpegi kendi çabalariyla kurtararak hayata tutundurdu.

Balçikta Ölümü Bekleyen Köpege Hayat Kurtaran Müdahale
Kirikhan ilçesi Alaybeyli Mahallesi’nde bir köpek balçiga saplandi. Oradan geçerken köpegin bagrislarini duyan bir vatandas, hayvansever Ibrahim Göçer’e ulasti. Ihbari alir almaz olay yerine giden Göçer, köpegin balçik çamuruna saplandigini gördü. Kendi çabalariyla çamura saplanan köpegi kurtararak veterinere götüren hayvansever Göçer’in köpegi kurtardigi anlar, vatandasin cep telefonu kamerasiyla görüntülendi.

Olayi anlatan Ibrahim Göçer, “Bugün aksam saatlerinde çamlik dedigimiz yerden bir ihbar geldi. Ihbara gittigimizde kanala düsen bir köpek vardi. Oraya gittigimde kanal degildi. Köpek balçik, çamura saplanmisti. Köpegin çamurda sadece kafasi görünüyordu. Hemen müdahale ederek kendi çabalarimla çikardim. Hayvani veterinere götürdüm. Ilk müdahalesini yaptik ve serum takildi. Sonra güzelce yikadik. Kaç saat köpegin orada kaldigini bilmiyoruz. Köpek çok zayiflamis ve uyuz hastaligina yakalanmis. Hakiki kangal köpegi, yemek ararken balçiga saplanmis” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA