Ilçe Hastaneleri Saglik Hizmetlerinde Yükü Azaltiyor

2021 yilinda yeni binasiyla hizmete giren Bünyan Devlet Hastanesi uzman hekim kadrosuyla hastalara cevap verirken, merkezde olusan saglik yükünü azaltiyor. Bünyan Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Nuri Çakir, “Hastanemiz mevcut hekim kadrosuyla bütün hastalara cevap verecek nitelikte” dedi.

Ilçe Hastaneleri Saglik Hizmetlerinde Yükü Azaltiyor
Saglikta dönüsüm programi 2021 yilinda yeni yüzüyle hizmet sunmaya baslayan Bünyan Devlet Hastanesi modern yapisi ve bünyesinde barindirdigi kapsamli saglik hizmetleriyle bölgede yasayan vatandaslarin yani sira il merkezinden ve farkli bölgelerden basvuran hastalara sifa dagitiyor. 75 yatakli Bünyan Devlet Hastanesi’nde farkli poliklinik hizmeti, ameliyathane, yogun bakim yatagi, hemodiyaliz ünitesi acil müsahede yataginin yani sira fizik tedavi ünitesi ve evde saglik hizmetlerini bünyesinde barindirmakta. Bünyan Devlet Hastanesi verdigi hizmetlerle saglikta yükü azaltiyor.

“Hastanemiz mevcut hekim kadrosuyla bütün hastalara cevap verecek nitelikte”

Hastane hakkinda bilgi veren Bünyan Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Nuri Çakir, “2021 yilinda insaat tamamlandi. Bununla birlikte 75 yatakli bir devlet hastanesi oldu. Hastanemiz tüm donanimlara sahip. Mevcut hekim kadrosuyla bütün hastalara cevap verecek nitelikte. Ikinci basamak bir hastanemiz var. Ikinci basamak hastanelerde hangi tür hastalar degerlendiriliyorsa hepsine bakiyoruz. Burada acil servisimiz, acil uzman kadrosuyla çalisiyor. Daha sonra ameliyathane hizmetlerimiz, yogun bakim hizmetlerimiz ayni zamanda diyaliz hizmetlerimiz mevcut. Burada ultrason, tomografi, kemik dansitometri, mamografi hizmetlerimizi çok fazla sira beklemeden gerçeklestirilebilmekte. Bununla ilgili olarak endoskopi ve kolonoskopi hizmetlerimiz basvuruldugu takdirde yaklasik 1 hafta içerisinde gerçeklestirilebilmekte. Tüm hekim kadromuzla ve mevcut donanimimizla vatandasimizin hizmetindeyiz. Bölgede Akkisla, Sarioglan, Felahiye, Özvatan, Pinarbasi ilçelerimizden hastalari karsiliyoruz. Hastalarimiza cevap veriyoruz. Ayni zamanda sehir merkezlerinden de buraya tercihler oluyor. Hastanemizde hekim kadrosu olarak donanimliyiz” dedi.



Bünyan Devlet Hastanesi’nde sifa buldu

Bünyan Devlet Hastanesi’nde diz ameliyati olarak sagligina kavusan Yusuf Berat Kabak, “Kayseri’den Bünyan Devlet Hastanesi’ne geldim. Diz kapagimin kenarlarinda agri vardi. Onun için doktora basvurduk. Sonra ameliyat oldum. Su anda kendimi iyi hissediyorum ancak bacagimda çok az bir agri var. Doktorlarimin hepsine tesekkür ediyorum. Benim için çok ugrastilar” ifadelerini kullandi.

Yusuf Berat’in annesi ise “Biz Kayseri’den geliyoruz. Oglumun ameliyati burada gerçeklesti. Ali hocamiz gerçekten çok ilgili bir doktor. Allah bütün çalisanlardan razi olsun. Hepsine çok tesekkür ediyorum. Çok memnunuz. Ameliyatimizda çok iyi geçti. Korktugum gibi olmadi. Biz ilk kez Bünyan Devlet Hastanesi’ne gelerek, Ali hocama muayene olduk. Onun sayesinde hastaneyi tanidik diyebilirim. Biz Kayseri Sehir Hastanesi’nde baska bir doktorun kontrolündeydik. Ali hocami duyarak, Bünyan Devlet Hastanesi’ne geldik. Ameliyat dediginde de hiç tereddütsüz ameliyata ‘tamam’ dedik. Çok güzel bir hastane. Doktorumuzdan da hastane çalisanlarindan da yönetimden de memnun kaldik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA