Kara ATMACA Seyir Füzesi, Hedefini Tam Isabetle Vurdu

ROKETSAN tarafindan gelistirilen Kara ATMACA Seyir Füzesi, KALE ARGE tarafindan gelistirilen KTJ3700 motoru ile gerçeklestirdigi atisli test faaliyetinde hedefini tam isabet vurarak, en uzun süreli uçusunu gerçeklestirdi.

Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) tarafindan, Kara Kuvvetleri Komutanligi’nin uzun menzilden hassas vurus yetenegi kazanma ihtiyacina yönelik olarak gelistirilmekte olan Kara ATMACA Seyir Füzesi’ne iliskin sözlesme, 18 Agustos 2021 tarihinde imzalanmisti. ROKETSAN tarafindan gelistirilen Kara ATMACA Seyir Füzesi, KALE ARGE tarafindan gelistirilen KTJ3700 motoru ile gerçeklestirdigi atisli test faaliyetinde hedefini tam isabet vurarak, en uzun süreli uçusunu gerçeklestirdi.

Gerçeklestirilen atisli test faaliyetine iliskin degerlendirmelerde bulunan Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Haluk Görgün açiklamasinda sunlari ifade etti:

“Kara Kuvvetleri Komutanligimizin harekât ihtiyacini karsilamak amaciyla uzun menzile sahip, taktik tekerlekli kara aracindan firlatilabilen bir seyir füzesi olarak, 2021 yilinda baslattigimiz Kara ATMACA’nin baslica hedefleri arasinda; stratejik kara hedefleri, hava savunma sistemi bataryalari, sabit/yeri degistirilebilir karadan karaya füze sistemleri bulunuyor. Yaklasik 250 kilogram agirligindaki bir harp basligina ve görüntüleyici kizilötesi (IIR) arayici basliga sahip KARA ATMACA Seyir Füzesi, agresif manevralar gerçeklestirerek santimetre hassasiyetle belirlenen hedefleri imha edebilecek sekilde gelistiriliyor. Eminim ki; Kara ATMACA, fark meydana getiren teknik ve taktik özellikleri ile dünyadaki benzerlerinden bir adim önde yer alacak. Geçtigimiz günlerde gerçeklestirilen atisi test faaliyetinde Kara ATMACA, KTJ3700 motoru ile uçarak, hedefini tam isabetle vurdu ve bugüne kadarki en uzun süreli uçusunu gerçeklestirdi. Proje kapsaminda emek veren ROKETSAN ve KALE ARGE çalisanlarini tebrik ediyorum. Ülkemize ve aziz milletimize hayirli olsun.”

Kara ATMACA’nin, 2026 yilinda hizmete alinmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA