AK Parti'li Yenisehirlioglu Açiklamasi 'Gördes'te Yaralar Sariliyor'

AK Parti Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadir Yenisehirlioglu, Gördes’te yasanan orman yangininin kontrol altina alinarak sogutma çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan yürütülen çalismalara iliskin sosyal medya hesabindan bir paylasimda bulundu.

AK Parti'li Yenisehirlioglu Açiklamasi 'Gördes'te Yaralar Sariliyor'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapilan hasar tespit çalismalarina iliskin detaylari aktaran Yenisehirlioglu, paylasiminda su ifadelere yer verdi: "Manisa’nin Gördes ilçesine bagli Boyali köyünde meydana gelen orman yangini sonrasinda, yaralarin sarilmasi ve magduriyetlerin süratle giderilmesi için devletin ilgili birimleriyle çalismalar hizla devam ediyor. Yanginin sogutma çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ekipleri hasar tespit çalismalarina basladi.

Bu çerçevede, 46 bina ve 66 bagimsiz bölümde incelemeler yapilmis, 36 bina ve 52 bagimsiz bölümün yangindan etkilendigi belirlenmistir. Bu binalarin bazilari agir hasar görmüs, yikik ya da acil yikilacak durumda tespit edilmistir."

"Hemsehrilerimizin yanindayiz "

Yanginin meydana geldigi ilk andan itibaren hassas bir çalisma yürütüldügünü belirten Yenisehirlioglu, "Yanginin meydana geldigi ilk andan itibaren sahada aktif olarak görev yapan, hasar tespit çalismalarini koordine eden Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Sayin Murat Kurum’a tesekkürlerimizi sunuyoruz. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde, daha önce yasanan afetlerde oldugu gibi, bu süreçte de milletimizi yalniz birakmayacak ve yaralarin hizla sarilmasi için çalismalarimiza devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA