Manisalilar Orman Yangini Için Seferber Oldu

Manisa’nin Gördes ilçesinde çarsamba günü 2 farkli mahallede baslayan orman yangini 3’üncü gününde devam ediyor. 40 kisinin yasadigi bir köy tamamen yanarken Gördes, Akhisar, Gölmarmara ve Salihli’nin köylerinden çok sayida vatandas da ekiplere destek için yangin bölgesinde gönüllü olarak çalisiyor.

Manisalilar Orman Yangini Için Seferber Oldu
Gördes’in Boyali ve Kayacik mahallelerinde çarsamba günü baslayan orman yanginlari ekiplerin müdahalesine ragmen rüzgarin etkisiyle devam ediyor. Izmir Orman Bölge Müdürlügüne bagli 3 Uçak, 9 helikopter, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 is makinesi ile 400’e yakin personel, Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligina ait 13 itfaiye araci, MASKI ve Kent Estetigi Daire Baskanligina ait 9 tanker ve 88 personel, AFAD, Jandarma, emniyet ekiplerinin yani sira çevre ilçelerin yangin bölgesine yakin Gördes, Akhisar, Gölmarmara ve Salihli’nin köylerinden vatandaslar da söndürme çalismalarina gönüllü olarak destek veriyor. Kizilay ekipleri ve gönüllü vatandaslar tarafindan da sürekli olarak ekiplerin ihtiyaçlari karsilaniyor. Dün tedbir amaçli bosaltilan Yeniköy Mahallesindeki vatandaslar tehlikenin geçmesi üzerine köylerine dönerken 40 kisinin yasadigi Karayakup köyü ise alevlere teslim olarak tamamen yandi. Jandarma ekipleri sogutma çalismalarinin devam ettigi Karayakup Köyüne girisleri kapatti. Bölgede ekiplerin yogun çalismasi devam ederken, Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan daha önce köylere dagitilan tarallarla tasinan sular, ekiplerin söndürme çalismalarina büyük destek veriyor.

Bölgede yasayan ve çalismalara destek veren vatandaslar ise simdiye kadar gördükleri en büyük orman yanginina taniklik ettiklerini ve var güçleriyle söndürme çalismalarina destek verdiklerini söyledi.

Yeniköy Mahallesinde yasayan Mustafa Yildiz isimli vatandas dün alevlerin 200 metre yaklastigi için tedbir amaçli bosalttiklari köylerine tehlikenin geçmesi üzerine yeniden döndüklerini ve söndürme çalismalarina destek verdiklerini söyledi.

Köylerinin tehlikeyi atlatmasina ragmen 6 kilometre ötedeki Karayakup Köyünün tamamen yandigini ifade eden Yildiz, köylerini es geçen alevlerin 10 dakika içinde Karayakup Köyünü yaktigini belirtti.

Çalismalara destek vermek için geldiklerini söyleyen Gördes’in Karayagci Köyü Muhtari Hüseyin Kazan, yanginin çiktigi ilk gününden beri bölgede yardimci olmaya çalistiklarini anlatti. Gördes’in gördügü en büyük yangin oldugunu kaydeden Kazan, "Allah insanlarimiza yardimci olsun. Çok kötü" dedi.

Kaynak: İHA