Ülkeden Ayrilan Gurbetçi Gözyaslari Döktü

Türkiye’de tatillerini tamamlayan gurbetçiler, dönüs yolunda ana vatandan gözyaslari için ayriliyor.

Ülkeden Ayrilan Gurbetçi Gözyaslari Döktü
Yillik izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yasadiklari ülkelere hüzünlü dönüs yolculugu devam ediyor. Ülkeden çikis yapan bazi gurbetçiler gözyaslarina hakim olamiyor.

Sinir kapisinda dönüs yolculugu

Kapikule Sinir Kapisi’nda dönüs yolculuguna geçen gurbetçiler sebebiyle araç ve yolcu yogunlugu yasaniyor. Yillik izinlerini ve tatillerini aileleriyle birlikte geçiren gurbetçiler, dönüs yoluna kara sinir kapilarini tercih ediyor.

Gözyaslariyla ayriliyorlar

Memleketlerinden yasadiklari ülkelere dönmek üzere yola çikan gurbetçiler, Edirne’deki Kapikule Sinir Kapisi’nda uzun araç kuyruklari olusturdu. Türkiye’den çikis yapan ve sevdiklerini geride birakan gurbetçiler, gözyaslari içinde anavatan topraklarindan ayriliyor.

Öte yandan araç içinde uzun süre sira beklemek zorunda kalan gurbetçileri kavurucu sicaklar da zorluyor.

"Çok üzgünüm, çok"

Gözyaslari içinde anavatandan ayrilan gurbetçilerden Gülsen Smith, “Annemle babami geride biraktim. Almanya’ya dönüs yapiyoruz. Çok üzgünüm, çok. Ailemi, teyzemi, hepsi geride kaldi. Çok aci. Anne baba kiymeti bilin. Kendilerine iyi baksinlar, hakkimi helal ediyorum onlara, onlar da bana helal etsinler, seneye insallah yine kavusurum memleketime. Çok zor, çok zor 4 bin kilometre geliyoruz buraya, 4 bin kilometre geri gidiyoruz yani yol çok uzun sürüyor. Havalar da sicak; çocuklar arkada pisiyor yani, pismiyor degil. Her sey çok zor. Ezan sesine bayraga hasret kaliyoruz, kalmaz miyiz? Çok kaliyoruz” dedi.



"Güzel karsilandik, güzel geçti tatilimiz"

Gurbetçi vatandaslardan Melike ve Mikail Sayim çifti, "Biz Antalya’da tatil yaptik simdi, Almanya’ya Köln’e gidiyoruz. Orada yasiyoruz. Güzel karsilandik, güzel geçti tatilimiz, biraz pahaliydi ama güzel geçti yine de. Ailemizi biraktik, yine oraya gidiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA