Basvurular 1-30 Agustos Tarihleri Arasinda

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi’na son üç yilda kayit olan üyelerine yönelik KOSGEB Güncel Destekleri ve Üretimde Dijitallesme için Yazilim Çözümleri Bilgilendirme Semineri gerçeklestirildi.

Basvurular 1-30 Agustos Tarihleri Arasinda
DTSO Toplanti Salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerinde, KOSGEB Düzce Il Müdürü Necdet Yasar Sahin isletmelere ve girisimci adaylarina KOSGEB tarafindan verilecek destekler hakkinda ayrintili bilgi verdi. Sahin, girisimcilere ve isletmelere sunulan çesitli destekleri detaylandirdi. Is kurma, personel giderleri. is gelistirme destekleri, makine-teçhizat ve kalip giderleri, yazilim giderleri, personel giderleri ve hizmet alim giderleri gibi desteklerin yani sira, toplam destek üst limitinin 2 milyon lira oldugunu duyurdu. Bu destekler, küçük ve orta ölçekli isletmelerin büyümesine ve rekabet gücünün artmasina katkida bulunmasi amaçlaniyor. Sahin, Girisimci Destek Programi Is Gelistirme Destegi 2024 yili ikinci çagri basvurularinin 1-30 Agustos tarihleri arasinda gerçeklesecegini belirterek, "Girisimciler adina büyük bir firsat olan bu destekten yararlanmak için basvurulari kaçirmayin" ifadelerini kullandi.

Is Gelistirme Destegi girisimcilere 1,5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek orani ile geri ödemeli destek saglaniyor. Girisimcinin genç, kadin, engelli, gazi veya birinci derecede sehit yakini olmasi durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ekleniyor. Destek ile isletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalip giderleri, yazilim giderleri ve hizmet alimi giderlerine destek saglaniyor. Imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danismanlik ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel arastirma ve gelistirme faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren isletmeler, is gelistirme desteginden yararlanabiliyor. geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmazken, isletmelerin geri ödemeleri 36 aylik program süresi sonunda baslayacak.

Isletmelere yönelik firsatlar

Bilgilendirmede, kurumun desteklerinin isletmeler için sundugu firsatlar ve bu desteklerden nasil faydalanabilecekleri konulari üzerinde duruldu. Isletme sahiplerine ve girisimcilere, desteklerin basvuru süreçleri, gerekli belgeler ve desteklerin nasil kullanilacagi hakkinda bilgiler verildi.

Katilimcilar, toplanti boyunca kurumun sagladigi tesviklerin is süreçlerini nasil iyilestirebilecegini ve mali yükümlülüklerini nasil hafifletebilecegini ögrenme firsati buldu.

Toplanti, soru-cevap kismi ile sona erdi.
Kaynak: İHA