Adana Merkezli 4 Ilde Düzenlenen Çete Operasyonlarinda 15 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Adana merkezli 4 ilde jandarma tarafindan düzenlenen ’Kuyu-17’ operasyonlarinda; elebasiligini Ahmet Kurt’un yaptigi organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebasinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 15 süpheli yakalandi" dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Adana merkezli 4 ilde jandarma tarafindan düzenlenen “Kuyu-17” operasyonlarinda; elebasiligini Ahmet Kurt’un yaptigi organize suç örgütü çökertildigini belirterek operasyonlarda elebasinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 15 süphelinin de yakalandigini açikladi.

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edecegiz. Safak sökerken de gün batarken de operasyonlarimiz kararlilikla devam edecek" diyen Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili su ayrintilara yer verdi:

"Yumurtalik Cumhuriyet Bassavciligi ve Jandarma Genel Komutanligi KOM Daire Baskanligi koordinesinde; Adana Il Jandarma Komutanliginca yapilan çalismalar sonucu; Adana merkezli Istanbul, Malatya ve Sanliurfa’da nitelikli yagma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 sayili kanuna muhalefet suçlarini örgütlü olarak isledikleri, kurduklari sözde mahkemelerde magdurlara ceza vererek tasinir/tasinmaz mallarina el koyduklari, tehdit, cebir, siddet ve santaj ile el koyduklari mallari baskasinin üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldiklari belirlendi.

Operasyonlar sonucu, av tüfekleri, çok sayida alacak verecek defteri, magdurlarla yapilan satis anlasmalari ve magdurlarin haklarindan feragat ettigine dair zorla doldurtulmus dilekçeler ele geçirildi.

Adana Yumurtalik Cumhuriyet Bassavciligimizi ve operasyonlari gerçeklestiren kahraman jandarmamizi tebrik ediyorum. Milletimizin duasi sizinle."
Kaynak: İHA