GAIB'in Ilk AB Erasmus+ Projesi Ortakligi Açiklamasi AI4VET4AI'de Bir Yil Geride Kaldi

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri, Avrupa Birligi (AB) Erasmus+ programi kapsaminda ilk AB projesi ortakligini üstlendigi AI4VET4AI’de bir yili geride birakti.

GAIB'in Ilk AB Erasmus+ Projesi Ortakligi Açiklamasi AI4VET4AI'de Bir Yil Geride Kaldi
4 yil sürecek ve 11 farkli ülkeden 26 ortagin katildigi AI4VET4AI (AI-Powered Next Generation of VET-Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Mesleki Egitim ve Ögretim) projesiyle, AB’nin yapay zeka düzenlemeleri ve Dijital Egitim Eylem Plani dogrultusunda kilit sektörlerde yapay zeka temelli inovasyonun tanitilmasi hedefleniyor. Proje ile birlikte hem egitim alaninda yapay zekaya yönelik ders programlarinin olusturulmasi hem de sanayide gerekli olacak yapay zeka uygulamalarinin ortaya konmasi planlaniyor.

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri 1 yila yakin süredir yürüttügü proje faaliyetleri hakkinda detayli bilgileri kamuoyuyla paylasti. Bilgilere göre AI4VET4AI Projesi; mesleki egitim ve ögretim müfredatina yenilikçi ögretim içerikleri ve yöntemleri eklemeyi amaçlarken ayni zamanda bölgede bulunan insanlara yapay zeka becerileri kazandirarak isgücü piyasasinin dijital dönüsümüne katkida bulunacak.

Geçtigimiz yil Ekim ayi içerisinde “Yapay Zeka Olmayan Isletmelerin Gelecegi” konulu ve Aralik ayi içerisinde “Tasarimda Yapay Zeka” konulu seminerleri düzenleyen GAIB, bu etkinliklerde 100’e yakin kisiye ulasti. Proje kapsaminda yenilikçi yapay zekâ egitimleri düzenleme çalismalarini sürdüren GAIB, kamu ve özel sektörden temsilciler, sivil toplum kuruluslari ve egitim kurumlariyla kurulan ortakliklar ile yapay zeka potansiyelini artirmayi ve bu alandaki farkindaligi güçlendirmeyi hedefliyor.

GAIB Koordinatör Baskani Fikret Kileci ihracatta yapay zekanin öneminden bahsederek, "AI4VET4AI projemiz, yapay zeka alanindaki en son gelismeleri takip etmek ve bu teknolojiyi bölgemizdeki sektörlere entegre etmek adina büyük bir firsat sunuyor. Ilk yilin ardindan, proje çerçevesinde gerçeklestirdigimiz arastirmalar ve egitim çalismalariyla önemli bir mesafe kat ettik. Yapay zekâ becerilerini gelistirmeye yönelik yenilikçi egitim programlari ve materyaller olusturmaya basladik ve bu alandaki farkindaligi artirmak için etkinlikler düzenledik. Ayni zamanda üyelerimizle yakin temasta olarak onlarin üretim alanlarinda yapay zekadan ne gibi beklentileri oldugunu anketler vasitasiyla ögrenmis olduk’’ dedi.

Kileci, "Bu projeyle, yapay zeka kullanimini destekleyen en güçlü sektörleri belirleyip, bu sektörler için uygun mesleki egitim ve ögretim programlarini gelistirmeye devam edecegiz. Ayrica, yapay zekâ becerilerini gelistirecek yenilikçi egitimler düzenleme çalismalarimiz hizla ilerlemekte. Kamu ve özel sektörden, sivil toplum kuruluslarindan ve egitim kurumlarindan aldigimiz destekle, bölgemizin yapay zekâ potansiyelini daha da artirmayi ve bu alandaki bilgiyi genis kitlelere ulastirmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Kileci, projenin ikinci yilina geçerken, yapay zeka uygulamalariyla ilgili çesitli etkinlikler ve toplantilar düzenlenmeye devam edeceklerini de belirtti.

Kaynak: İHA