Prag'da Tanistigi Hintli Esiyle Gölhisar'da Evlendi

Burdur’da yasayan Meryem Özarslan , Prag’da tanistigi Hintli Sharjeel Siddique ile Gölhisar ilçesinde dünyaevine girdi. Hem Türk hem de Hint gelenek ve göreneklerine göre düzenlenen dügün töreninde çift unutulmaz anlar yasadi.

Burdur’un Gölhisar ilçesinde yasayan 26 yasindaki Meryem Özarslan, gezmek için gittigi Çekya’nin baskenti Prag’da tanistigi 29 yasindaki Hintli Sharjeel Siddique ile Türk ve Hint geleneklerine göre yapilan dügünle dünyaevine girdi. Gölhisar Belediyesi Park Orman Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen dügün törenindee çift salona mehter takimi esliginde girdi. Unutulmaz anlarin yasandigi dügünde gelin, damat ve aileleri geleneksel Hint danslari ve Türk müzikleriyle doyasiya eglendi.

Orta Dogu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Meryem Özarslan ve esi Sharjeel Siddique, Prag’da tanistiklarini belirtti.

Sharjeel Siddique, “Esimle Prag’da tanistik. Türkiye’den geliyordu. Ben ise Amerika’dan gitmistim. Sehri saat kulesinden gözlemlemek için asansöre bindim. Disarida güzel bir kiz gördüm. Asansörün kapisi kapanmak üzereydi ve bana ’Özür dilerim gelebilir miyim?’ dedi.

Ben de asansörün kapisinin kapanmasini engellemek için elimi uzattim. Saat kulesinin tepesine çiktigimizda bütün sehri gördük. Aramizda bir sey vardi, sanki o gün birlikte gezmeliymisiz gibi hissettim. Sonrasinda ruh esim olabilecegini hissettigim kisiyle konustugumu fark ettim. Türkiye’ye seyahat ettim ve ailesiyle tanistim ve bana karsi yanlis bir yaklasimlari olmadi. Çok cana yakin ve misafirperverlerdi. Türkler sevgi dolu insanlar” dedi.

Gelinin annesi Fidan Akalin ise kizina ömür boyu mutluluklar dileyerek, “Damadimizi çok sevdik. Insallah bir yastikta kocarlar” seklinde konustu.

Damadin babasi Wajeed Siddique da oglunun Meryem ile evliliginden dolayi mutlulugunu dile getirerek, “Bizim esimle evliligimiz çok mutlu ve ask dolu bir evlilik. Ayni evliligi Meryem ve oglumun yapacagini da görüyorum” seklinde konustu.

Damadin annesi Rarad Siddique, Türk kültürünün çok eglenceli oldugunu belirterek, “Burada çok farkli ve eglenceli bir kültür görüyorum. Onlarin evliligi için çok mutluyum, onlarin da çok mutlu oldugunu görüyorum. Evliliklerinin devam etmesini bekliyorum” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA