Sehit Ferhat Gedik'in Annesi Açiklamasi 'Evladim Askerligi Çok Severdi Ve Sehit Oldu'

Trabzon’un Maçka ilçesinde sehit olan Ferhat Gedik’in Hatay’da yasayan annesi Hatice Gedik, evladinin sehadete erisinin yil dönümünde oglunun çok sevdigi askerlik meslegine olan hevesini anlatti.

Sehit Ferhat Gedik'in Annesi Açiklamasi 'Evladim Askerligi Çok Severdi Ve Sehit Oldu'
Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Agustos 2017’de PKK’li teröristlerle çikan çatisma sirasinda korumak istedigi Eren Bülbül ile birlikte Sehit olan Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in sehadete erisinin üzerinden 7 yil geçti. Sehit Gedik’in ailesiyse Hatay’in Iskenderun ilçesi Bekbele Mahallesi’nde yasamini sürdürüyor. 71 yasindaki anne Hatice Gedik, evladinin sehadete erisinin üzerinden yillarda geçse de acilarini dindiremiyor. Anne Gedik; oglunun hatirasini evladinin kiyafetleri ve fotograflariyla süsledigi evinde yasatmaya çalisiyor.

Sehit annesi 71 yasindaki Hatice Gedik, evladinin askerlik meslegine olan ilgisini dile getirerek “Acim, her sene bu zamanlar yenileniyor. Evladim askerligi çok severdi ve sehit oldu. Çocuklugundan beri sopaya ip baglardi onu omuzuna sardi bu benim silahim derdi ben asker olacagim derdi. Koyunumuz vardi koyun otlatirken ders yapardi koyunlarin yaninda. Asker olacagim derdi. Daglardan inmedi Karadeniz’i de çok sevdi orayi sanki kendisi kurtaracakti Karadeniz’den tayini Ankara’ya çikti esini götürdü çocuklarini Ankara’ya yerlestirdi kendisi geri Trabzon’a döndü. Ben dedim oglum gitme, anne dedi ben gitmeyim o gitmesin kim gidecek dedi ama oglum senin tayinin Ankara’ya çikti dedim orada olanlar yapsin dedi.

Anne dedi, beni gönderiyorlar dedi.

Kim gidecek, ben gitmeyim o gitmeyim derse dedi.

Temizleyip geri dönecegim dedi anne, dedi gidis o gidis oldu gitti" dedi.



"12 Agustos evladimin dogum günü, 41 kursun yedi benim yavrum ve 41. yas günü topraga girdi"

Evladinin sehadete eristigi gün gerçeklestirdigi cep telefonu görüsmesini anlatan anne Gedik, "Bir haftasi kalmisti oradan dönmesine Bir evde hirsizlik olayi olmus bir çocuk var arada bana dua et anne dedi.

Oglum her zaman dua ediyorum ben sana dedim. Anne bu sefer biraz tehlikeli gibi duruyor dedi.

Hissetmis kendisi gidince iste aradilar, orda sehit oldugu haberini aldik. Yarali diye haber aldik sonra sehit oldugunu ögrenince yikildik, mahvolduk. Halen o günden beri acisi içimizden çikmiyor her sene yenileniyor. 12 Agustos evladimin dogum günü, 41 kursun yedi benim yavrum ve 41. yas günü topraga girdi" dedi.

Kaynak: İHA