Orman Yangininda 15 Kovan Ari Telef Oldu

ADANA – Adana’nin Kozan ilçesinde dün çikan orman yangininda 15 kovan ari telef oldu.

Orman Yangininda 15 Kovan Ari Telef Oldu
Adana’nin Kozan ilçesinde dün çikan orman yangininda 45 dönüm orman ve tarim arazileri zarar gördü. Bölgede hobi amaçli aricilik yapan Ali Kocadurmus’un 15 kovan arisi da yanginda telef oldu. Yangin sonrasi olusan manzara ise üreticinin yüregini burktu. Kocadurmus, yanginin baslamasiyla birlikte ekiplerle birlikte söndürme çalismalarina katildigini fakat yangina engel olamadiklarini, kovanlarinin bir bir yandigini ifade etti.



"15 kovan arim telef oldu"

Hobi amaçli aricilik yaptigini kaydeden Ali Kocadurmus, "Dün felaketi yasadik. Benim 15 kovan arim telef oldu. Allah beterinden korusun. 1 yillik emek ve arilar için mücadele yapilsa da kül oldu. Orman ekipleri de vatandaslar da canla basla mücadele etti yangini söndürmek için. Benim evim yanmadi çok sükür ama cani yanan arkadaslarimiz da vardi" dedi.



"Bir atesle kül oldu hepsi"

Yanginin sadece arilara zarar vermedigini kaydeden Kocadurmus, "Aricilik sadece bal için degil. Ari doganin dengesi. Ari olmazsa bitki, meyve, çiçek olmuyor. Bu arinin birçok seye faydasi vardi. Ama gördügünüz gibi bir atesle kül oldu hepsi" diye konustu.

Kaynak: İHA