Çevre Kirliligine Neden Olan Bozcaada Belediyesi'ne 1 Milyon 161 Bin Lira Idari Para Cezasi

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesinde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan çevre kirliligine neden oldugu gerekçesiyle Bozcaada Belediyesi’ne 1 milyon 161 bin lira idari para cezasi uygulandigi. Adli süreç baslatildi.

Çevre Kirliligine Neden Olan Bozcaada Belediyesi'ne 1 Milyon 161 Bin Lira Idari Para Cezasi
Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin akin ettigi Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesi bu sefer çevre kirliligiyle gündeme geldi. Bozcaada Belediyesinin terfi istasyonundaki pompalarin kapasite yetersizliginden kaynakli atik sularin denize desarj edildigi tespit edildi. Ihbar üzerine Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Yapilan inceleme sonrasi denize atik su desarji durduruldu. Çevre kirliligine neden oldugu gerekçesiyle Bozcaada Belediyesi’ne 1 milyon 161 bin lira idari para cezasi uygulandigi. Adli süreç baslatildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Bozcaada Belediyesinin terfi istasyonundaki pompalarin kapasite yetersizliginden kaynakli atik sularin denize desarj edildigi tespiti sonrasi Il Müdürlügü ekiplerimiz, duruma müdahale etmis ve denize atik su desarji tamamen durdurulmustur. Çevre kirliligine neden olan Bozcaada Belediyesine 1 milyon 161 bin lira idari para cezasi uygulanmis ve adli süreç baslatilmistir” denildi.
Kaynak: İHA