Van'da Yetersiz Uçak Seferleri Için Yürüyüs Yapildi

Van’da bir araya gelen turizmciler ile acente temsilcileri, yetersiz uçak seferlerine iliskin bir yürüyüs gerçeklestirdi.

Van'da Yetersiz Uçak Seferleri Için Yürüyüs Yapildi
Van TSO binasi önünde bir araya gelen çok sayida turizmci ile acente temsilcisi, "Van Uçamiyor" temasiyla Iskele Caddesinden baslayarak bir yürüyüs düzenledi.

Besyol Meydanindan, kentin en islek caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde bulunan kent meydanina kadar devam eden yürüyüs, basin açiklamasiyla son buldu. Burada basin açiklamasini okuyan Van TSO Yönetim Kurulu Baskani Necdet Takva, ülkenin en dogusunda yer alan ve uzaklik nedeniyle ulasimda genellikle havayolunun tercih edildigi Van’in 1 milyon 120 bini askin nüfusuyla en kalabalik 19’uncu kent oldugunu belirtti.

Hinterlandinda bulunan 5 milyon nüfusa hizmet veren kentin, bölgenin çekim merkezi oldugunu ifade eden Takva, "Her yil artan nüfusu ve bölgenin cazibe merkezi olan sehrimizde buna bagli olarak uçak yolcu sayisi da gün geçtikçe artmaktadir. Kendi vatandaslarimizin yani sira Iran ve Irak’tan Ilimize gelen vatandaslar, Ülkemizin bati illerine gitmek için havayolu ulasimini tercih etmektedir. Türkiye’nin en eski hava meydanlarindan bir tanesi olan Ferit Melen Havalimani ne yazik ki gerekli ilgiyi ve sefer sayilarini görememektedir" dedi.



"Uçak sorunu henüz çözülmüs degil"

Tüm potansiyellere ve taleplere ragmen ortalama 10-12 arasinda degisen uçak sefer sayilarinin ihtiyaca karsi gelmedigini dile getiren Takva, "Uzun yillardir devam eden, dile getirilen ve sosyal medyada ’Van Uçamiyor’ sloganina dönüsen uçak sorunu henüz çözülmüs degil. Kent dinamiklerinin tamaminin yer aldigi ve sorunun çözümü konusunda daha önce Ferit Melen Havalimani’nda kitlesel basin açiklamasi yapilmis olmasina ragmen sonuç alinamamistir" diye konustu.

Kaynak: İHA