Yaylanin Çocuklari Açik Hava Sinemasiyla Bulustu

Giresun Il Özel Idaresi tarafindan hayata geçirilen proje kapsaminda yaz tatilini yaylada geçiren çocuklar açik hava sinemasiyla bulusuyor.

Yaylanin Çocuklari Açik Hava Sinemasiyla Bulustu
Giresun’da nüfusun yaz aylarinda yogun olarak göç ettigi yaylardan biri olan Bektas Yaylasi’nda kurulan açik hava sinemasi ile çocuklar hayatlarinda ilk kez sevdikleri kahramanlarin filmlerini sinema ortaminda izledi.

Gün boyunca sigir ve koyun otlatarak ailelerine yardimci olan çocuklar aksam saatinde Giresun Il Özel Idaresi’nin sinema sürpriziyle sevindi. Yayla merkezindeki camii avlusunda kurulan açik hava sinemasindaki yerlerini alan çocuklar patlamis misir ve meyve suyu ikram edildi.

Çocuklarla beraber patlamis misir yiyerek ’Rafadan Tayfa Dehliz Macerasi’ni izleyen Giresun Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, “Yaz tatilini aileleriyle birlikte yaylada geçirmek zorunda kalan ve sinemaya gitme imkani bulamayan çocuklarimizi biraz olsun eglendirmek amaciyla açik hava sinemasiyla bulusturmak izledi. Gerçekten de aileleriyle birlikte sinema izlemeye gelen çocuklarimizin ilgisi bizlere ne kadar dogru bir is yaptigimizi gösterdi. Sinema ortami olusturmak adina da patlamis misir ikraminda bulunduk. Bu projemiz diger yaylalarimizda ve köylerimizde de devam edecektir” dedi.

Açik hava sinemasina katilan çocuklar ise yasadiklari sevinci, mutlu olduklarini ve sasirdiklarini ifade ederek dile getirdi.
Kaynak: İHA