Biçerdöverle Hasat Yapan Çiftçilere Ve Aniz Yakma Yasagina Uymayanlara Cezai Islem Uygulanacak

Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügünce, biçerdöverle yapilan hasatta ortaya çikan ürün kaybina dikkat çekilerek, aniz yakilmamasi noktasinda çiftçilere uyarilarda bulunuldu.

Biçerdöverle Hasat Yapan Çiftçilere Ve Aniz Yakma Yasagina Uymayanlara Cezai Islem Uygulanacak
Kurallara uymayan biçerdöver sahibi ve operatörlerine, aniz yakma yasagina uymayanlara da cezai islem uygulanacagi Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yapilan yazili açiklamada hatirlatildi. Tarim Il Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi: "Ilimizde 2024 üretim yili hububatta hasat sezonu basladi.

Bayburt’ta yaklasik 450 bin dekar hububat ekilisinin yüzde 80’i biçerdöverle hasat edilmektedir. Her hasat sezonunda oldugu gibi bu yil da Il Müdürlügü olarak, iyi bir hasat sezonu geçirebilmek ve hasat kayiplarini en aza indirebilmek için üreticilerimizle birlikte çalisacagiz. Çiftçilerimiz hem ülke hem de kendi ekonomileri açisindan meseleye daha duyarli yaklasarak; Tam olarak olgunlasmamis ürünleri hasat ettirmemeli, rutubetin çok oldugu günlerde hasat yaptirmamali, yagis oldugunda hububatin tam kurumus olmasina dikkat etmeli, operatör belgesi olmayan sürücülere biçim yaptirmamali, tarlasina giren biçerdöveri sürekli kontrol altinda tutup, dane kaybina sebep olan operatörleri il ve ilçe müdürlüklerine bildirerek yetkililerden yardim istemeleri gerekmektedir. Il ve ilçe müdürlüklerimizde görevli kontrolörler hasat boyunca sahada görev yapacak olup, kurallara uymayan biçerdöver sahibi ve operatörlerine 5326 sayili Kabahatler Kanununun 32’nci ve 40’inci maddesine göre ayrica aniz yakma yasagina uyulmamasi halinde 2872 sayili Çevre Kanununa göre islem tesis edilecektir."
Kaynak: İHA