ABD Baskani Biden, Ulusa Seslenerek Yaristan Neden Çekildigini Açikladi

ABD Baskani Joe Biden, Beyaz Saray’da ulusa seslenerek 5 Kasim’da yapilacak baskanlik seçimleri için adayliktan çekilme kararinin sebeplerini açikladi. Biden, “Kisisel hirslar dahil hiçbir sey, demokrasimizi kurtarmamiza engel olamaz. Bu nedenle de ilerlemek adina yapilacak en dogru seyin, mesaleyi yeni nesle devretmek olduguna karar verdim” dedi.

Adayliktan çekilme kararinin demokrasiyi koruma meselesi oldugunu vurgulayan Biden, “Bu göreve yüksek deger atfediyorum ama ülkemi daha çok seviyorum” diye konustu.

Oval Ofis’te gerçeklestirdigi ulusa seslenis konusmasinda Biden, “Baskaniniz olarak size hizmet etmek, hayatimin onuru oldu. Ancak risk altinda olan demokrasiyi savunmak, herhangi bir ünvandan daha önemli olan bir seydir. Amerikan halki için çalismak, bana güç ve haz veriyor” diye konustu.

Televizyon yayinlarinin en fazla izlendigi zaman diliminde Beyaz Saray’dan canli yayinlanan konusmasinda adayliktan çekilme kararini degerlendiren Biden, “Birligimizin mükemmellestirilmesine yönelik bu kutsal vazife benimle ilgili bir sey degil. Bu sizinle ilgili bir sey. Ailelerinizle, geleceginizle ilgili bir sey. Bu, ’Biz insanlar’ (ABD anayasasinin baslangiç ifadeleri) ile ilgili bir sey” diye konustu ve mesaleyi yeni nesle devretmenin zamaninin geldigini söyledi.



Baskanligi döneminde gösterdigi performansin, dünyadaki liderliginin ve Amerika’nin gelecegi için sahip oldugu vizyonun ikinci bir dönemi hak ettigini söyleyen Biden, “Ancak kisisel hirslar dahil hiçbir sey, demokrasimizi kurtarmamiza engel olamaz. Bu nedenle de ilerlemek adina yapilacak en dogru seyin, mesaleyi yeni nesle devretmek olduguna karar verdim” dedi.

Biden, “Kamusal yasamda, uzun yillarin tecrübesinin bir yeri ve zamani vardir. Fakat ayni zamanda genç ve taze seslerin de bir yeri ve zamani vardir. Evet, daha genç sesler” dedi.

“ABD, bir dönüm noktasinda”

Konusmasinda ABD’nin bir dönüm noktasinda oldugunu savunan Biden, “ABD, tarih boyunca nadir olan anlardan birinden geçiyor ve bu süreçte aldigimiz kararlar, ulusumuzun ve dünyanin kaderini belirliyor. Amerika, önümüzdeki on yillar boyunca ileri mi yoksa geri mi gidecegi arasinda, umut ve nefret arasinda, birlik ve bölünme arasinda bir seçim yapmak zorunda kalacak” diye konustu.

Baskanligi döneminde elde edilen basarilardan bahseden ve uluslararasi iliskilerden Kovid-19 salgini ile mücadele, ülke içinde üretimi artirma çabalarindan silah siddetinin engellenmesine yönelik adimlara, birçok konuya deginen Biden, “50 yili askin bir süredir bu ulusa hizmet etmek, benim için hayatimin ayricaligi oldu” dedi.

Biden, önümüzdeki alti ay boyunca da baskanlik vazifesini yapmaya odaklanacagini söyledi.



81 yasindaki ABD Baskani, konusmasinda Baskan Yardimcisi Kamala Harris’e destegini ifade ederek, “Ben tercihimi yaptim ve görüslerim biliniyor. Muazzam Baskan Yardimcimiz Kamala Harris’e tesekkür etmek istiyorum. Kendisi tecrübeli, çetin ve yetenekli biri. Kendisi, benim için inanilmaz bir ortak ve ülkemiz için de inanilmaz bir lider oldu. Simdi seçim sizin, Amerikan halkinin” dedi.

Kaynak: İHA