Cumhurbaskani Erdogan'dan Lozan Antlasmasi'nin Yil Dönümü Mesaji

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Millet olarak yilmadan, zorluklar ve saldirilar karsisinda geri adim atmadan, birlik ve beraberlik içinde aydinlik yarinlarimiza yürüyoruz" dedi.

Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre Cumhurbaskani Erdogan, Lozan Baris Antlasmasi’nin imzalanmasinin 101’inci yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Lozan Baris Antlasmasi sayesinde milletin vatan topraklarini isgal eden müstevlilere karsi elde ettigi zaferin uluslararasi alanda da onaylandigini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye’nin bölgesinin istikrar abidesi olarak tam 101 yildir sürdürdügü kalkinma yolculugunu bugün de kararli bir sekilde devam ettirmekte oldugunu belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan, mesajinda sunlari kaydetti:

"Her gün yeni bir krizin patlak verdigi, gelecege dair belirsizliklerin arttigi bir dönemde ülkemiz, Türkiye Yüzyili hedeflerine odaklanmis durumdadir. Içinde bulundugumuz asra milletimizin mührünü vurma irademizin önüne insallah kimse geçemeyecektir. Millet olarak yilmadan, zorluklar ve saldirilar karsisinda geri adim atmadan, birlik ve beraberlik içinde aydinlik yarinlarimiza yürüyoruz. Bu düsüncelerle Lozan Baris Antlasmasi’nin 101’inci seneidevriyesinde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaslarini, bagimsizligimiz ugrunda canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize hayirli ve bereketli ömürler diliyorum."
Kaynak: İHA