Kastamonu Üniversitesi'nden TEKNOFEST 2024'Te Büyük Basari

Kastamonu Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te “2242 Üniversite Ögrencileri Arastirma Proje Yarismalari” makine imalati ve otomotiv kategorisinde ikincilik ödülü kazandi.

Kastamonu Üniversitesi'nden TEKNOFEST 2024'Te Büyük Basari
Adana Sakirpasa Havalimani’nda 2-6 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek TEKNOFEST 2024 çerçevesinde düzenlenen “Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi” final degerlendirme sonuçlarina göre Kastamonu Üniversitesi, büyük bir basariya imza atti. Kastamonu Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in danismanligini üstlendigi; ayni bölüm ögrencisi Bugra Çelebi’nin takim kaptani oldugu; Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögrencisi Tugçe Kizilkoca ile Sivil Havacilik Yüksekokulu ögrencisi Halil Ibrahim Sanal’in ekip üyesi olarak yer aldigi Blue Inventor Team (BIT) ekibi, “Robotik Sistemlerde Otomatik Hasar Tespiti ve Onarim Komutu Için Mekanik Histeri Yaklasimi” isimli projeleri ile ikincilik ödülünü almaya hak kazandi.

Blue Inventor Team (BIT) ekibi, robotik sistemlerdeki hasar tespiti ve onarim süreçlerini optimize eden yenilikçi mekanik histeri yaklasimi ile büyük begeni topladi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TEKNOFEST 2024’te elde edilen bu büyük basaridan dolayi ekibi tebrik ederek, “Ögrencilerimizin ve danismanlarimizin göstermis oldugu bu üstün performans, üniversitemizin bilim ve teknoloji alanindaki liderlik hedeflerine ne kadar yakin oldugumuzu bir kez daha kanitlamistir. Blue Inventor Team (BIT) ekibimiz, inovatif ve gelecege yönelik projeleriyle bizlere gurur kaynagi olmuslardir. Bu basarida emegi geçen tüm ögrenci ve akademisyenlerimize yürekten tesekkür ediyorum.

TEKNOFEST gibi önemli bir organizasyonda üniversitemizi basariyla temsil eden ekibimizin, bu tür yarismalarda edindigi deneyimler ve elde ettigi basarilar, gelecekteki projelerine ve akademik kariyerlerine de büyük katki saglayacaktir. Basarili ekibimizi kutluyor ve çalismalarinda basarilarinin devamini diliyorum. Ayrica, bu organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçen herkese ve bizlere bu firsati sunan TEKNOFEST ekibine de tesekkür ederim” dedi.

Rektör Topal, basarili ekip üyeleri ve danismanlarini tebrik ederek, çalismalarinda basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA